Bosch PST 800 PEL Review

De Bosch PST 800 PEL is het broertje van de Bosch PST 900 PEL en de broer van de PST 700 PEL. Wat maakt de PST 800 PEL dan zo bijzonder? Je kunt de drie decoupeerzagen van Bosch indelen naar het niveau van professioneel gebruik. Zo is de PST 700 PEL geschikt voor de eenvoudige werkzaamheden als klusser terwijl die van 900 PEL de professionele markt betreed. In dit geval heeft de PST 800 PEL de eigenschappen van beide.

Je zou het kunnen omschrijven als een soort van middenklasse. Verder heeft die dezelfde functies als de andere PST PEL decoupeerzagen. Wel kun je onderscheid maken in zaagcapaciteit, vermogen en zaagslaglengte. Meer over de Bosch PST 800 PEL vind je in dit blogbericht.

Voordeligste Bosch PST 800 PEL bestellen?

Inhoudsopgave

Functies Bosch PST 800 PEL

Het leuke aan de Bosch decoupeerzagen is dat deze boordevol met functionaliteiten zijn. Functies die de herkenbare problemen bij een decoupeerzaag wegnemen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan stof op de aangegeven zaaglijn. Dit is verleden tijd met de wegblaasfunctie. Deze kun je uit of aan zetten met de rode schuifknop aan de zijkant.

Ook wordt er een handig plastic vizier meegeleverd waarop de zaaglijn van 0 tot 45 graden wordt aangegeven. In het filmpje wordt het één en ander over de Bosch decoupeerzaag PST 800 PEL uitgelegd. Zoals de functies en hoe de machine zijn mannetje staat tijdens werkzaamheden.

Zaagwissel

Bosch PST 800 PEL zaagwissel

Het wisselen van een zaagje is echt een koud kunstje met de PST decoupeerzagen van Bosch. Dit komt door de vernuftige SDS techniek achter de zaagwissel. Wanneer je de rode schuifklem boven het decoupeerzaagje naar boven schuift valt het zaagje eruit. Bij het invoegen van een nieuw zaagje kun je daarna de rode schuifklem weer loslaten. Eenvoudig en snel zonder toeters of bellen, dat is hoe het hoort!

Zaagcapaciteit

Zaagcapaciteit

De Bosch PST 800 PEL valt zoals al werd verteld in de middenklasse. Dat betekend een gemiddeld vermogen + zaagcapaciteit. Maar niet getreurd zelfs met deze eigenschappen heb je meer dan genoeg capaciteit om je werkzaamheden voort te zetten. Zo is het vermogen 530 watt met een zaagcapaciteit van 80 mm in hout (vandaar het getal 800 in de productnaam).

Naast dat levert de machine dezelfde eigenschappen als de andere Bosch PST decoupeerzagen. Zoals een traploos toerental. Hoe meer je de aan/uit knop indrukt hoe meer slagen het zaagje maakt. Krijg je last van je vingers omdat je de knop continue moet inhouden? Dan kun je deze na het indrukken vergrendelen met de rode knop aan de zijkant van het handvat. Andere functies waar deze decoupeerzaag over beschikt is een stofafzuiging. Wel ontbreekt het aan een toerenregelaar, lasergeleider en verlichting.

Pakket Bosch PST 800 PEL

Opbergkoffer PST 800 PEL

Natuurlijk worden er ook de nodige hulpmiddelen meegeleverd bij de Bosch PST 800 PEL. Alles is netjes in een groene koffer opgeborgen. Denk hierbij aan de handleiding, decoupeerzaag, antisplinterplaatje en vizier om de zaaglijn te volgen. Ook is het plastic beschermkapje in de doos opgeborgen. Ben je op zoek naar zaagjes? Dan kun je deze vinden in het rode bakje die in de voetzool is verwerkt. In dit bakje zijn twee decoupeerzaagjes te vinden.

Recensies

Tijd om eens wat recensies van gebruikers onder de loep te nemen. Het valt op dat de meeste gebruikers een bedrag van 80 euro redelijk vinden voor de aankoop van een Bosch PST 800 PEL. Handig vinden ze bijvoorbeeld dat de decoupeerzaag met zaag in de koffer past. Verder zijn de meeste mensen lovend over hun aankoop. Hieronder een aantal voor- en nadelen die gebruikers opmerkten tijdens het klussen.

Voordelen

 • CutControl
 • Prijs- kwaliteitsverhouding
 • Opbergkoffer
 • Gemakkelijk bedienbaar

Nadelen

 • Antisplinterplaatje moeilijk te plaatsen

Voor welke aanbieder kiezen?

Het kan soms best lastig zijn om de juiste aanbieder te vinden voor jouw decoupeerzaagmachine. Vergelijken is en blijft daarom belangrijk. Gelukkig hebben wij het jou makkelijk gemaakt en de beste aanbieder voor jou gevonden. Bekijk dit product bij deze aanbieder, en bestel jouw eigen Bosch PST decoupeerzaag online.

2 Opmerkingen
 1. Is de Bosch PST 800 PEL de beste van de Bosch decoupeerzagen of kan ik beter een andere kopen?

  • Hallo Robert,

   De Bosch PST 800 PEL is niet de beste van de Bosch PEL decoupeerzagen. Dit komt omdat hij t.o.v. zijn oudere broer de PST 1000 PEL minder zaagcapaciteit heeft. Wel is de 800 of 900 PEL het meest populair blij klusser. Dit komt omdat je met 80 millimeter aan zaagdiepte al genoeg werkzaamheden kunt verrichten. Dat maakt de prijs/kwaliteit ook interessant voor hobbyisten.

   Hoop je hiermee voldoende geïnformeerd te hebben.

   Met vriendelijke groet,

   Team Decoupeerzaagkopen.nl

Laat een reactie achter

Decoupeerzaagkopen.nl
Logo