Bosch PST 900 PEL

Bosch PST 900 PELOp zoek naar een decoupeerzaag die zal voldoen aan je verwachtingen? Zoek dan niet verder, want de Bosch PST 900 PEL is een veelzijdige decoupeerzaag voor een betaalbare prijs. Hij valt onder de groene Bosch decoupeerzagen en is krachtig genoeg voor de meeste werkzaamheden. Je zult merken dat tijdens het werken weinig trillingen worden overgedragen naar je hand. Dit komt door een ingebouwd low vibration systeem.

Ook doet Bosch er alles om de zaaglijn zichtbaar te houden. Dit door een ingebouwde led verlichting aan de voorzijde, maar ook door een blaassysteem. Wat bedoeld is om stof weg te blazen die de zaaglijn onduidelijk maakt. Gelukkig geeft Bosch je zelf de mogelijkheid om de functie wel of niet te gebruiken. Net als alle andere decoupeerzagen maakt die gebruik van een pendelfunctie. Handig om snel bochten te zagen. Wil je nog beter de zaaglijn kunnen volgen dan kan de cut control een uitkomst zijn. Dit is een vizier aan de voorzijde waardoor je de zaaglijn in 0 of 45 graden beter kunt volgen.

Bestel Bosch PST 900 PEL
Meer informatie

Eigenschappen Bosch PST 900 PEL

De kracht van de Bosch PST 900 zit hem in de veelzijdigheid aan functies. Zo is het mogelijk om hout te zagen met een maximale dikte van 90 mm. Wil je metaal of aluminium zagen? Dan is dat geen probleem, mits het metaal niet dikker is dan 10 mm. De snelheid van de zaag wordt bepaald door de zaagslaglengte en het aantal slagen per minuut. Zo heeft de PST 900 PEL van Bosch 500 tot 3100 slagen per minuut en 23 mm aan zaagslaglengte. Het instellen van het aantal slagen per minuut kan d.m.v. de draaischakelaar op de drukknop. Een voordeel is dat het toerental traploos is. Dus bij het langzaam indrukken zal de zaag minder slagen per minuut maken dan wanneer je hem volledig indrukt. Bekijk het filmpje voor meer informatie.

Verstekzagen

Verstekzagen Bosch PST 900 PELOok is het mogelijk om verstek te zagen. Om de voet te draaien moet je aan de onderzijde een boutje met een platte schroevendraaier losdraaien. Draai daarbij de voet helemaal naar de uiterste positie om hem in de 45 graden stand te zetten. Ook is het mogelijk om wat andere standen te kiezen, hiervoor maak je gebruik van de tandzetting aan de onderzijde.

Decoupeerzaagje

Decoupeerzaagje Bosch PST 900 PELDe Bosch PST 900 PEL maakt gebruik van SDS decoupeerzaagjes. Deze kun je gemakkelijk opbergen in een meegeleverd rood doosje. Die je na het wisselen weer kunt opbergen in de voet van de decoupeeerzaag. Goed nieuws is dat de zaagwissel extreem snel gaat. Door een ingebouwd kliksysteem. Hiervoor hoef je alleen de zaag in het gleufje te steken en hij klikt vanzelf vast. Wanneer je het beschermkapje verwijderd en het rode hendeltje omhaalt zal het zaagje weer los komen.

Recensies

Natuurlijk kunnen recensies over de Bosch PST 900 PEL niet ontbreken. De machine heeft dan wel goeie eigenschappen, maar denken de klussers er ook zo over? Wij hebben voor jou in een korte opsomming de voor- en nadelen beschreven die klanten ervaren wanneer ze werken met de PST 900 PEL decoupeerzaag van Bosch. Het zal je verbazen hoe enthousiast gebruikers zijn over dit product.

Voordelen

 • Geleidingsstuk
 • Krachtig
 • Verlichting werkvlak
 • Nauwkeurig
 • Professioneel
 • Geleverd in koffer
Nadelen

 • Zware machine
 • 1 zaagblad meegeleverd
 • Geen koppelstuk stofzuiger
 • Geen laser

Bosch PST 900 PEL kopen

Wil je een Bosch PST 900 PEL kopen? Dan ben je er nog niet helemaal, want zelfs na het kiezen van het product kun je nog kiezen tussen verschillende aanbieders. Zo geeft de nee aanbieder net wat meer accessoires dan de ander. Neem bijvoorbeeld een extra setje decoupeerzaagjes. Toch betaal je gem. genomen een bedrag van 70 a 110 euro. Dit kan verschillen per seizoen, maar ook door kortingen.

Bosch PST 900 PEL
4.6 (92.5%) 8 votes

2 gedachten over “Bosch PST 900 PEL

  1. Hallo Paula,

   Bosch heeft een aardig groot assortiment als het om decoupeerzagen gaat. Zo kun je een keuze maken uit verschillende PST decoupeerzagen. Neem bijvoorbeeld de PST 650, 700, 800, 900 en 1000. Het getal in de productnaam zegt iets over de zaagdiepte in hout. Je moet dit getal eerst wel delen door 10. Dus een PST 900 heeft een zaagcapaciteit van 90. Over het algemeen kun je met 80 of 90 mm aan zaagcapaciteit weer goed vooruit.
   Hoop je hiermee voldoende te hebben geïnformeerd.

   Met vriendelijke groet,

   Team Decoupeerzaagkopen.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *