Decoupeerzaag onderdelen
Decoupeerzaag onderdelen
Meest voorkomende decoupeerzaag onderdelen aangeduid (Engels)

Decoupeerzaag onderdelen vervangen? De decoupeerzaag is een veel gekozen gereedschap onder doe-het-zelvers vanwege het gemak waarmee dit gereedschap gebruikt kan worden. Het is een wendbare tool, waarmee vele vormen in materialen vervaardigd kunnen worden. Daarnaast zijn er vele soorten materialen aan de hand van een decoupeerzaag te bewerken.

Denk hierbij aan materialen zoals bijvoorbeeld hout, kunststof maar ook metalen (met de juiste zaag natuurlijk). Maar hoe werkt een decoupeerzaag precies? Hoe doet dit gereedschap zijn werk? Hieronder wordt dieper ingegaan op de verschillende decoupeerzaag onderdelen waaruit deze zaagmachine bestaat.

Welke decoupeerzaag onderdelen bestaan er?

Uit welke onderdelen bestaan decoupeerzagen? Hieronder een overzicht:

 • Zaagblad: zoals eerder al werd benoemd heeft het blad een lengte tussen de 5 en 10 cm lang en een breedte van een centimeter. In dit geval heb je als klusser de keuze uit diverse zaagbladen. Er zijn meerdere soorten zaagbladen beschikbaar en tevens de tanden van de zaag kunnen verschillen.
 • Elektromotor: zonder een krachtige elektromotor zal het decoupeerzaagje niet op en neer kunnen bewegen. De motor is te vinden in de zaagmachine. Het toerental is over het algemeen variabel, maar dit is niet bij elke zaag het geval. Het is dus aan te raden om van tevoren even te checken of dit bij de decoupeerzaag van jouw keuze wel het geval is.
 • Voetplaat: met een verstelbaarheid van 45 tot 90 graden kan de voetplaat zo ingesteld worden dat jij jouw klus optimaal uit kunt voeren. Zo is het bijvoorbeeld mogelijk om verstek zaagsneden te maken.
 • Stofafzuiging: inmiddels is het mogelijk om stofvrij te zagen met de decoupeerzaag. Aan de hand van een adapter kan een externe stofzuiger aangesloten worden, zodat het stof snel opgeruimd kan worden. Met name de wat betere decoupeerzaagmachines beschikken over een stofafzuiging.
 • Snelheidsregelaar: wanneer de snelheid van een decoupeerzaag variabel is, stel je deze snelheid met deze regelaar in.
 • Accu en lader: sommige decoupeerzagen zijn uitgerust met een snoer, welke weer is aangesloten op het stopcontact. Daarentegen beschikken weer andere decoupeerzagen over een oplaadbare accu. Bij de aankoop is het belangrijk om hier mee rekening te houden, want accu decoupeerzaagmachines bieden soms de nodige vrijheid bij bepaalde zaagklussen.
 • Anti-splinter plaatje: dit plaatje wordt aan de voorzijde van de machine bevestigd, en zorgt voor splintervrije zaagsneden.
 • Geleidingsrail: laat zien in welke richting het zaagblad zich beweegt. Daarnaast zijn er nog externe decoupeerzaag geleiders verkrijgbaar, waardoor je nog meer controle hebt tijdens het zagen.

Filmpje decoupeerzaag reparatie

In het volgende filmpje wordt een Makita BJV180 18V li-ion accu decoupeerzaag gerepareerd. Hierin wordt tevens duidelijk uit welke onderdelen een decoupeerzaagmachine bestaat.

Zoals je ziet, zijn er vele onderdelen die tot één mooi geheel leiden. Dankzij deze onderdelen kan een decoupeerzaag zijn werk doen. Ben je op zoek naar een specifiek decoupeerzaag onderdeel of wil je de benaming van een onderdeel weten? Laat dan hieronder een reactie achter.

4 gedachten over “Decoupeerzaag onderdelen

 1. ik zoek een zaag klemblokje (er zitten 2 imbus boutjes in)
  diagonaal ongeveer10mm het is voor een kbm decoupeerzaag uit 2004. bv dank middelkoop

  1. Goedemorgen,

   Ik heb even wat research voor je gedaan en ben erachter gekomen dat de zaagklemblokjes van de KBM overeen komen met die van de Black & Decker. Hieronder een foto van de klemblokjes die je bedoelt, deze zijn van Black & Decker. Twee artikelnummers die mogelijk passen zijn:
   – BLACK+DECKER klem voor decoupeerzaag 795889
   – BLACK+DECKER klem voor decoupeerzaag 847182

   BLACK+DECKER klem voor decoupeerzaag 795889

   Inclusief verzendkosten ben je ongeveer 7 euro kwijt.

   Bron: https://www.klusidee.nl

   Met vriendelijke groet,

   Team Decoupeerzaagkopen.nl

 2. Ik ben op zoek naar een begeleidingswieltje met bevestigingsmateriaal voor mijn zaagblad van mijn decoupeerzaag.
  Het is een green Bosch. type PST 54 PE 380 W 54 mm electonic.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *