Lidl decoupeerzaag review

Ben je op zoek naar een goedkope decoupeerzaag op accu of netstroom en ben je in je zoektocht de decoupeerzagen van Lidl tegengekomen? Grote kans dat je je afvraagt of je voor deze extreem aantrekkelijke aankoopprijzen een gedegen apparaat ontvangt.

Bied Lidl een goede prijs-kwaliteit voor hun decoupeerzagen? Daar zoomen we in deze Lidl decoupeerzaag review op in. Na het lezen van dit artikel weet je of de Lidl decoupeerzagen bij jouw kluswensen aansluiten.

Inhoudsopgave

Wat biedt Lidl aan decoupeerzagen?

Lidl voert momenteel twee decoupeerzagen in het assortiment, namelijk een op netstroom en een op accu. En zoals je van Lidl mag verwachten vallen ook deze producten op door de aantrekkelijke prijs (€28 tot €35).

We vertellen je eerst meer over de voordelen en nadelen van beide apparaten. Daarna geven we je nog wat achtergrondinformatie over decoupeerzagen van Lidl en kijken we ook wat gebruikers van deze apparaten vinden.

De beste decoupeerzagen van Lidl in 1 overzicht

Beste Lidl decoupeerzaag op netstroom: PARKSIDE decoupeerzaag met pendelslag

De PARKSIDE decoupeerzaag op netstroom heeft een vermogen van 800 watt. Hij zaagt tot 80 mm in hout en 8 mm in metaal. De slaglengte is 26 mm en het toerental 0-3100 min-1. Groot voordeel is dat hij instelbaar is in 3 standen pendelslag, waardoor je optimaal bochten kunt maken. Ook heeft hij een fijnzaaginstelling zonder pendelslag.

Hij wordt geleverd met 3 houtzaagbladen en 1 metaalzaagblad. Ook ontvang je een parallelaanslag. Daarnaast is deze topper ook voorzien van lasergeleiding en ingebouwde ledverlichting. Zo kun je dus extra nauwkeurig werken.

Het verwisselen van de zaagbladen gaat eenvoudig dankzij de snelwisselhouder Saw Lock. Optioneel kun je externe stofafzuiging aansluiten voor een schonere werkplek. Hij werkt dus op netstroom en heeft een kabellengte van maar liefst 4 meter. Het gewicht is 2,37 kilo. Een complete aankoop voor een super scherpe prijs!

PARKSIDE® Decoupeerzaag met pendelslag

34,99
TradetrackerProducts lidl-shop.nl
Laatste update was op: 15 mei 2024 09:10

Beste keuze op netstroom

8Expert Score
Conclusie

De Lidl / PARKSIDE decoupeerzaag met pendelslag valt qua specificaties in de middenklasse. De prijs valt daarentegen in het lage segment. Dat zorgt ervoor dat deze aankoop een perfecte prijs-kwaliteitsverhouding heeft. Het enige nadeel is dat hij geen handvat heeft, waardoor er comfortabelere alternatieven zijn (zeker als je er lang mee moet werken). Ben je echter een af-en-toe klusser en voldoet de zaagdiepte voor jou? Dan zouden we deze Lidl decoupeerzaag op netstroom zeker aanraden.

Voordelen
 • Tot 80 mm in hout en 8 mm in metaal zagen
 • 3 standen instelbare pendelslag
 • Lasergeleiding en ledverlichting
 • Geleverd met 4 zaagbladen voor hout en metaal
 • Lang snoer
Nadelen
 • Geen handvat dat je volledig kan omklemmen

Beste Lidl decoupeerzaag op accu: PARKSIDE accu decoupeerzaag 12V

De Lidl PARKSIDE accu decoupeerzaag 12V heeft een zaagdiepte tot 70 mm in hout en 3 mm in aluminium. Hij heeft aan beide zijdes een instelbare zaaghoek met vaste instelling: 22,5°/45° (links) en 15°/30°/45° (rechts). Het toerental is instelbaar van 1500 tot 2800 tpm. De slaghoogte is 18 mm.

Hij wordt geleverd met 1 houtzaagblad en 1 metaalzaagblad (Swiss Made). Ook ontvang je een parallelaanslag en adapter voor externe stofafzuiging met reductiestuk. Met de bijgeleverde inbussleutel en de snelwisselhouder Saw Lock kun je bovendien de zaagbladen snel vervangen. Deze Lidl accu decoupeerzaag is compatibel met alle accu’s uit de Parkside 12V familie (weergave accustand op apparaat in 3 trappen). Deze zit niet inbegrepen bij je aankoop.

Met de functie Contant Power Control zorg je voor automatische krachtaanvulling voor constante zaagprestaties. Je kunt optimaal bochten maken. Dit apparaat is tevens veilig te gebruiken. Hij is voorzien van splinterbeveiliging en opklapbare en afneembare transparantie zaagbescherming. Je sluit hem aan op externe stofafzuiging of maakt gebruik van de geïntegreerde ledlamp voor maximaal zicht op het zaagoppervlak.

PARKSIDE® Accu-decoupeerzaag 12V

27,99
TradetrackerProducts lidl-shop.nl
Laatste update was op: 15 mei 2024 09:10

Beste keuze op accu

8Expert Score
Conclusie

De PARKDSIDE accu decoupeerzaag van Lidl heeft aantrekkelijke specificaties in verhouding met de prijs. De zaagdiepte is niet gigantisch, maar als die voor jou voldoet dan zit je met dit apparaat zeker goed. Net als bij de decoupeerzaag op netstroom vinden we het bij deze ook een nadeel dat het apparaat geen handvat heeft dat je volledig kan omklemmen. Daarom vinden we hem minder geschikt voor langdurig (achter elkaar) gebruik. Verder is het echt een goed apparaat. Helaas wel zonder inbegrepen accu en oplader, die had er van ons wel standaard bij mogen zitten. Gelukkig kun je deze los aanschaffen voor een aantrekkelijke prijs. Zoek je dus een voordelige accu decoupeerzaag? Dan is deze PARKSIDE zeker geen verkeerde keuze.

Voordelen
 • Tot 70 mm in hout en 3 mm in metaal zagen
 • Instelbare zaaghoek en toerental
 • Inclusief zaagbladen, parallelaanslag en adapter externe stofafzuiging
 • Ingebouwde ledverlichting
 • Lage prijs
Nadelen
 • Geen handvat dat je volledig kan omklemmen
 • Geen lasergeleiding
 • Accu en oplader niet inbegrepen

Waarom zijn decoupeerzagen van Lidl goedkoop?

Lidl is niet alleen toonaangevend als het aankomt op voordelige supermarktproducten, want ze bieden ook een grote collectie voor huis & tuin. En daarbij behoort ook gereedschap. Het merk dat ze voeren heet PARKSIDE. Een merk dat gereedschap vooral optimaliseert op basis van ervaringen van gebruikers (minder nadruk op research). Dit in combinatie met een slim modulair systeem zorgt ervoor dat de onderdelen en producten heel betaalbaar zijn.

Review Lidl decoupeerzaag: onze conclusie

Onze mening over de verschillende decoupeerzagen van Lidl heb je hierboven al gelezen. Onze algemene conclusie is dat het ideale apparaten zijn voor de klusser die zo af en toe eens een zaagklus heeft. Mits de zaagdiepte voor jou voldoet is de Lidl decoupeerzaag een prima aankoop waar je geen bult aan kunt vallen.

Ben je echter een actieve klusser en heb je veel kracht nodig bij je zaagklussen? Dan zou je wellicht beter kunnen investeren in een ander merk, zoals Bosch, Vonroc of Makita (3 jaar garantie). Deze merken decoupeerzagen zijn over het algemeen wat prijziger, maar zijn tevens iets uitgebreider in functies en hebben meer kracht. Ontdek meer merken in onze vergelijkingsartikel met de top 6 beste decoupeerzagen.

Uiteindelijk is het natuurlijk altijd een kwestie van kwaliteit afwegen tegen prijs. Waar je voor andere merken al snel €100 tot €500 kwijt bent, ben je bij Lidl al voor enkele tientjes klaar. De Lidl decoupeerzagen zijn misschien niet de beste decoupeerzagen op de markt, maar zijn wel terecht uitblinkers op het gebied van prijs-kwaliteit te noemen, omdat het bijna onmogelijk is om een decoupeerzaag met vergelijkbare specificaties te vinden aan dezelfde prijs.

Kiezen tussen Lidl decoupeerzaag op accu of netstroom?

Als we je moeten adviseren op het gebied van de PARKSIDE decoupeerzaag op accu tegenover die op netstroom dan kiezen we als beste koop de Lidl decoupeerzaag op netstroom. Dat komt simpelweg omdat de specificaties aantrekkelijker zijn. Deze heeft namelijk meer zaagdiepte, zowel in hout als metaal. Bovendien is deze voorzien van lasergeleiding.

Daarnaast heeft de PARKSIDE decoupeerzaag op stroom een extreem lange netsnoer (ook als je het vergelijkt met andere merken). Met 4 meter kabel ben je erg wendbaar. Bij de decoupeerzaag op accu moet je dan weer apart een accu en oplader bij kopen. Hierdoor kom je circa €35 duurder uit bovenop de prijs van de decoupeerzaag. Tevens krijg je bij die op netstroom ook nog eens meer zaagbladen meegeleverd.

De Lidl PARKSIDE decoupeerzaag met pendelslag heeft volgens ons de beste prijs-kwaliteitsverhouding.

Hoe denken andere gebruikers over Lidl decoupeerzagen?

In onze Lidl decoupeerzaag review is duidelijk naar voren gekomen wat de specs zijn van de apparaten en wat volgens ons de beste keuze is en waarom. Maar natuurlijk zijn we ook benieuwd hoe anderen over deze tools denken. We doken in de Lidl decoupeerzaag reviews van gebruikers.

Review PARKSIDE decoupeerzaag op netstroom: deze decoupeerzaag krijgt een 4,6 uit 5 sterren. Prima uitkomst! De meeste gebruikers geven aan dat ze het apparaat van hoge kwaliteit vinden. ‘Waar voor je geld’. Een uitstekende aankoop voor incidenteel werk, met pre dat het apparaat een laserfunctie heeft. Wat zijn dan de minder positieve beoordelingen? Vooral de geluidsproductie blijkt een minpunt te zijn. Tevens hebben sommige gebruikers wat moeite met de bediening. Met 60 5-sterren beoordelingen van de 76 in totaal kunnen we echter stellen dat het grootste deel van de gebruikers dik tevreden is!

Review PARKSIDE decoupeerzaag met accu: ook hier spreken de beoordelingen voor zich, met een 4,7 uit 5 sterren. Men is zeer te spreken over de zaagprestaties, waaronder de nauwkeurigheid en de wendbaarheid. Een enkeling spreekt over schokken. Uit de beoordelingen blijkt vooral dat gebruikers dit apparaat aanraden aan hobbyisten. Ga er niet langdurig mee de werkvloer op, maar zet hem in voor af-en-toe thuisgebruik. Een praktische en kleine accu decoupeerzaag met goede werkprestaties, dit met een ‘onverslaanbare prijs’. Met 65 5-sterren beoordelingen uit 80 kunnen we ook hier stellen dat gebruikers over het algemeen zeer content zijn.

Online Lidl decoupeerzaag kopen

Ben je ook zo enthousiast over Lidl decoupeerzagen en ben je na het lezen van deze Lidl decoupeerzaag review overtuigd welke het beste bij je past? Bestel dan online jouw nieuwe apparaat. Levering geschiedt binnen 3 werkdagen. Je kunt 90 dagen gratis retourneren via Lidl-shop. Liever nog even verder snuffelen in het enorme aanbod decoupeerzagen? Lees dan verder in het artikel met beste decoupeerzagen en ontdek meteen een aantal handige tips over waar je op moet letten bij het kopen van een decoupeerzaag.

We kijken uit naar je ideeën

Laat een reactie achter

Decoupeerzaagkopen.nl
Logo