Mafell decoupeerzaag review

Mafell decoupeerzaag P1CC review
Weergave van de P1CC Mafell decoupeerzaag

Een Mafell decoupeerzaag heeft veel te bieden als het om duurzaamheid, kwaliteit en professionaliteit gaat. Het bedrijf Mafell is gevestigd onderin Duitsland en beschikt over een ruim assortiment. Je kunt het zo gek niet bedenken of het merk heeft er wel een machine voor. Van zagen, frezen, boren, schuren tot zelfs schaven. Niets is te gek!

Mafell staat het meest bekend om hun decoupeerzagen met geleiderail. Het zaagassortiment is uitgebreid, maar jammer genoeg geldt dit niet voor de decoupeermachines van Mafell. Er is namelijk maar één decoupeerzaagmachine die de naam ‘P1CC MaxiMax’ draagt. Een krachtige en professionele zaagmachine die naar mening van veel klussers alle andere decoupeerzagen overstijgt.

Mafell decoupeerzaag kopen?

Wanneer je een Mafell decoupeermachine wilt kopen dan moet je rekening houden met een flinke investering. Deze zaagmachines zijn namelijk niet goedkoop! Voor de Mafell P1CC betaal je al snel meer dan vijfhonderd euro. Dan te bedenken dat een Festool decoupeermachine al prijzig was. Het is daarom erg belangrijk om de aanbiedingen en aanbieders goed in de gaten te houden. Wellicht dat er een mooie korting komt, waardoor de machine weer een beetje betaalbaar wordt.

Ook hebben de meegeleverde accessoires en onderdelen invloed op de prijs. Kortom! Het is daarom raadzaam om alleen voor een Mafell decoupeerzaag te gaan wanneer je op zoek bent naar hoogstaande kwaliteit. Mocht dit voor jou niet het geval zijn, dan kan een Makita, Bosch of Metabo ook volstaan.

Mafell P1CC MaxiMax

Het werd al duidelijk dat Mafell niet een extreem uitgebreid assortiment heeft. Wel als het om zaagmachines gaat, maar zeker niet binnen de categorie ‘decoupeerzagen’. Je zult het dus moeten doen met de ‘P1CC MaxiMax’ van Mafell. Deze machine beschikt over een hoge kwaliteit en is te combineren met een graden voetplaat of geleiderail. Hiermee positioneert deze zaagmachine zich boven andere decoupeerzagen en levert die dezelfde zaagkwaliteit als cirkelzaagmachines. Om je te overtuigen van de kracht en professionaliteit van Mafell wordt in het filmpje het één en ander verteld. Duidelijk komen de functies, mogelijkheden en accessoires aanbod.

Eigenschappen

P1CC Mafell zaagcapaciteit, met geleiderail en stofafzuiging.
P1CC met geleiderail en stofafzuiging

Wanneer een P1CC wordt aangeschaft van Mafell dan beschik je over een decoupeerzaag met krachtige functies. Zo wordt de universele-motor (CUprex-compact-motor) van 900 watt gevoed met het lichtnet (230 V / 50 Hz). Ook behaalt de machine 800 tot wel 3000 slagen per minuut (incl. toerenregeling) met een slaghoogte van 26 mm. Wel weegt de machine 2,5 kg wat hem niet de lichtste, maar ook zeker niet de zwaarste, in zijn soort maakt. Kortom er is genoeg zaagcapaciteit om een groot scala aan werkzaamheden uit te voeren.

Functionaliteiten

Schuine zaagsnede Mafell P1CC decoupeerzaag
De decoupeerzagen van Mafell zijn kantelbaar, waardoor verstek zagen mogelijk is.

De machine levert zoveel kwalitatief sterke functionaliteiten dat die een goed alternatief is voor een cirkelzaag. Te denken aan het afzuigsysteem die direct bij het decoupeerzaagje het vrijgekomen zaagsel afvoert naar de stofzak of bouwstofzuiger. Ook is het zagen bij hoeken of randen geen enkel probleem door de verschuifbare voetplaat. Overige functionaliteiten zijn: verstek zagen, langszagen, snelle zaagwissel en precisie zaagblad. In het plaatje aan de linkerkant zie je hoe makkelijk de instellingen zijn om schuin te zagen.

Accessoires

P1CC accessoires
Een aantal accessoires, welke met de P1CC worden meegeleverd.

Bij iedere Mafell worden een aantal handige accessoires meegeleverd. Al deze accessoires maken het mogelijk om in alle situaties te zijn voorzien van het juiste gereedschap. Waaronder drie decoupeerzaagjes, waarvan er één een precisie zaagblad is. Met dit zaagblad kunnen scherpe en haakse bochten worden gezaagd. Andere accessoires die bij een Mafell decoupeerzaag worden meegeleverd zijn:

 • Parallelaanslag P1-PA.
 • Splinterbeveiliging P1-SS.
 • Afzuigaansluiting P1-AS.
 • 45 graden verstelbare voetplaat P1-SP.
 • Voetplaat.
 • Aansluitkabel 4 m.
 • Decoupeerzaagbladen CUnex W1; W2; W+P2.
Soortgelijke decoupeerzagen vergelijken?
Naar winkel

Recensies Mafell decoupeerzaag

Hierboven is al het één en ander over het merk Mafell verteld. Met als hoogtepunt natuurlijk de Mafell P1CC MaxiMax. Nu is het natuurlijk ook belangrijk om te weten hoe klussers tegen de Mafell zaagmachine aankijken. In onderstaande opsomming vind je de voor- en nadelen van Mafell en waar nog verbetering mogelijk is.

Voordelen

 • Perfecte rondjes zagen (cirkelgeleider)
 • Perfecte rechte zaagsneden (geleiderail)
 • Levenslange duurzaamheid
 • Instellingen haaks en nauwkeurig
 • Veel instelmogelijkheden
 • Snelle zaagwissel (kliksysteem)
 • Stabiel en gecontroleerd werken
 • Voet instelbaar en los te koppelen
 • Zaagsel wordt via de voet afgevoerd
 • 1,5 cm meer zaagdiepte dan andere merken
 • Geen wiel ondersteuning zaag (4x langer mee)
Nadelen

 • Mafell P1CC zaagmachine is prijzig
 • Alleen leverbaar in T-handgreep
 • Weinig aanbieders beschikbaar

Heb je vragen of opmerkingen m.b.t. de Mafell decoupeerzagen? Dan is het verstandig om hieronder een reactie achter te laten. Op zoek naar meer informatie? Bekijk dan eens deze website.

4 Opmerkingen
 1. Informatief stuk, ik heb de pagina gebookmarkt.

 2. In vergelijking tot andere decoupeerzagen is de P1CC echt super. Met name de fijne zaagwerkzaamheden zijn uitermate geschikt voor deze machine. Bij hele dikke balken wil het zaagje nog weleens buigen, waardoor de zaagsneden niet meer geheel recht zijn. In dit geval komt een cirkelzaagmachine of dergelijke beter tot zijn recht. Nog een aantal nadelen kunnen zijn: de hoge prijs en het gewicht. Voor de rest een kwalitatief goede machine voor de echte professional.

  • Hallo Victor,

   Bedankt voor de review! We wensen je veel succes met je werkzaamheden 🙂

   Met vriendelijke groet,

   Team Decoupeerzaagkopen.nl

Laat een reactie achter

Decoupeerzaagkopen.nl
Logo