Mafell decoupeerzaag review

Mafell decoupeerzaag P1CC review
Weergave van de P1CC Mafell decoupeerzaag

Een Mafell decoupeerzaag heeft veel te bieden als het om duurzaamheid, kwaliteit en professionaliteit gaat. Dit merk is gevestigd in Duitsland en heeft vrijwel overal wel een machine voor, van zagen tot frezen, boren, schuren en zelfs schaven. Niets is te gek!

Het merk is in Nederland nog wat minder bekend in verhouding tot merken zoals Bosch en Makita, maar dat wil absoluut niet zeggen dat hun gereedschap onderdoet. Integendeel! Ze hebben slechts één decoupeerzaagmachine op de markt. De Mafell P1CC MaxiMax met geleiderail is een krachtige en professionele zaagmachine die naar de mening van veel klussers andere decoupeerzagen overstijgt.

In deze Mafell decoupeerzaag review vertellen we je meer over de P1CC MaxiMax, zodat je een gedegen keuze kunt maken of dit model goed bij je kluswensen past.

Inhoudsopgave

Dit is de beste Mafell decoupeerzaag!

Mafell P1cc precisie-decoupeerzaag

Krachtige en duurzame decoupeerzaag
Uitverkocht

Beste Mafell decoupeerzaag: P1CC MaxiMax (samenvatting)

Hieronder gaan we in de Mafell review uitgebreid in op de specificaties en kenmerken van de Mafell P1CC MaxiMax. Om je alvast een samenvattende introductie te geven beschrijven we hier kort de hoogtepunten van deze zaagmachine. De P1CC MaxiMax behoort tot de meest krachtige decoupeerzagen op de markt. Bovendien is hij inzetbaar als cirkelzaag.

Het aantal slagen onbelast is 800-3000 1/min en het opgenomen vermogen is 900 watt. De slaglengte is 26 mm. Hij weegt 2,5 kilo en een snoerlengte van maar liefst 4 meter. Het geluidsniveau kan oplopen tot 87 dB. De Mafell decoupeerzaag is alleen verkrijgbaar in T-greep en is voorzien van een ergonomisch design met softgrip.

Je aankoop wordt compleet geleverd, met 3 decoupeerzaagbladen, parallelaanslag, voetplaat, afzuigaansluiting, spangeleiding, splinterbeveiliging, glijplaat en opbergkoffer. De zaagbladwissel kun je doen zonder gereedschap. Je ontvangt 3 jaar garantie op deze decoupeerzaag met pendelfunctie.

9Expert Score
Conclusie

De Mafell P1CC MaxiMax decoupeerzaag is een zaagmachine van uitstekende kwaliteit. Het is een premium investering, maar daar krijg je uiterste flexibiliteit voor terug. De enorme kracht en diverse functies voor een schone en rechte zaaglijn zorgen ervoor dat je iedere zaagklus tot een goed einde brengt. Meer weten? Lees hieronder verder in de Mafell decoupeerzaag review. Om écht te ervaren hoe fijn deze machine is ga je er zelf mee aan de slag. Grote kans dat wanneer je deze decoupeerzaag eenmaal geprobeerd hebt, je geen andere meer wilt!

Voordelen
 • Professionele decoupeerzaag en cirkelzaag in één
 • 900 watt vermogen + variabel toerental (800-3000 slagen/min)
 • Gereedschapsloze zaagbladwissel
 • Complete set accessoires (inclusief 3 zaagbladen)
 • Ergonomisch design + 4 meter lang netsnoer
 • 3 jaar garantie
Nadelen
 • Premium investering
 • Is wat zwaarder (2,5 kilo)

Mafell P1CC MaxiMax Review

Het werd al duidelijk dat Mafell niet een extreem uitgebreid assortiment heeft. Wel als het om zaagmachines gaat, maar zeker niet binnen de categorie ‘decoupeerzagen’. Je zult het dus moeten doen met de P1CC MaxiMax van Mafell. Dat maakt de keuze er natuurlijk wel wat gemakkelijker op. Bovendien heeft dit model alles in huis wat je van een professionele decoupeerzaag mag verwachten.

Deze machine beschikt over een hoge kwaliteit en is te combineren met een graden voetplaat of geleiderail. Hiermee positioneert deze zaagmachine zich boven andere decoupeerzagen en levert die dezelfde zaagkwaliteit als cirkelzaagmachines. Om je te overtuigen van de kracht en professionaliteit van Mafell wordt in het filmpje alvast het één en ander verteld. De functies, mogelijkheden en accessoires van deze precisie decoupeerzaag komen duidelijk aanbod.

Eigenschappen Mafell decoupeerzaag P1CC MaxiMax

De Mafell P1CC MaxiMax decoupeerzaag won niet voor niets de IF Product Design Award (2011), wat wil zeggen dat hij een prestigieus design heeft. En dat kunnen wij alleen maar bevestigen. Een comfortabele krachtpatser!

Zo wordt de universele-motor (CUprex-compact-motor) van 900 watt gevoed met het lichtnet (230 V / 50 Hz). De machine behaalt 800 tot wel 3000 slagen per minuut (incl. toerenregeling) met een slaghoogte van 26 mm.

Hij valt onder de Mafell decoupeerzagen, maar is ook zeker als cirkelzaag te gebruiken. Een multifunctioneel model waarmee je letterlijk alle kanten op kunt. Hij biedt veel zaagcapaciteit zodat je een groot scala aan werkzaamheden in verschillende materialen kunt uitvoeren.

Ergonomisch design

Deze T-greep decoupeerzaag ligt lekker in de hand dankzij de dicht bij het zaagblad gepositioneerde softgrip handgreep. Zo is hij optimaal hanteerbaar. Het gewicht is 2,5 kilo en de lange netsnoer is maar liefst 4 meter. Indien gewenst kun je er ook mee boven je hoofd werken.

Snelle zaagbladwissel

Om zaagbladen te verwisselen hoef je slechts de spanhendel om te zetten. Vervolgens wissel je het Mafell zaagblad met één hand. Kortom, geen gereedschap meer nodig om eenvoudig aan het werk te blijven. De decoupeerzaagbladen van Mafell heten CUnex en zijn verkrijgbaar in verschillende varianten. Bij je aankoop krijg je er liefst 3 meegeleverd, namelijk de CUnex W1, W2 en W+P2. Indien gewenst kun je hier extra Mafell zaagbladen bestellen.

Functionaliteiten van Mafell MaxiMax P1CC

Schuine zaagsnede Mafell P1CC decoupeerzaag
De decoupeerzagen van Mafell zijn kantelbaar, waardoor verstek zagen mogelijk is.

De machine levert zoveel kwalitatief sterke functionaliteiten dat die een goed alternatief is voor een cirkelzaag. Te denken aan het afzuigsysteem die direct bij het decoupeerzaagje het vrijgekomen zaagsel afvoert naar de stofzak of bouwstofzuiger. Ook is het zagen bij hoeken of randen geen enkel probleem door de verschuifbare voetplaat.

Overige functionaliteiten zijn verstek zagen en langszagen. Bovendien geniet je zoals benoemd van super snelle zaagwissel. In het plaatje aan de linkerkant zie je hoe makkelijk de instellingen zijn om schuin te zagen.

Mafell decoupeerzaag accessoires

P1CC accessoires

Bij iedere Mafell worden een aantal handige accessoires meegeleverd. Al deze accessoires maken het mogelijk om in alle situaties te zijn voorzien van het juiste gereedschap. Waaronder 3 decoupeerzaagjes, waarvan er één een precisie zaagblad is. Met dit zaagblad kunnen scherpe en haakse bochten worden gezaagd.

Andere accessoires die bij een Mafell decoupeerzaag worden meegeleverd zijn:

 • Parallelaanslag P1-PA
 • Splinterbeveiliging P1-SS
 • Afzuigaansluiting P1-AS
 • 45 graden verstelbare voetplaat P1-SP
 • Voetplaat
 • Aansluitkabel 4 m
 • Decoupeerzaagbladen CUnex W1; W2; W+P2

3 jaar garantie op Mafell P1CC decoupeerzaag

Zoals wel duidelijk is mag je van Mafell professionele kwaliteit verwachten. Dat is ook terug te zien in het garantiebeleid. Je krijgt maar liefst 3 jaar garantie op je Mafell decoupeerzaagmachine. Overigens is de kans dat hij voor die tijd kapot gaat bijzonder klein.

Wat zeggen andere gebruikers?

Hierboven hebben we je al heel wat over de Mafell P1CC MaxiMax decoupeerzaag verteld. We vonden het ook interessant om te kijken hoe andere klussers tegen deze Mafell zaagmachine aankijken. Dit in combinatie met onze eigen bevindingen leveren samengevat de volgende voordelen en nadelen van de Mafell P1CC MaxiMax op:

Voordelen
 • Perfecte rondjes zagen (cirkelgeleider)
 • Perfecte rechte zaagsneden (geleiderail)
 • Levenslange duurzaamheid
 • Instellingen haaks en nauwkeurig
 • Veel instelmogelijkheden
 • Snelle zaagwissel (kliksysteem)
 • Stabiel en gecontroleerd werken
 • Voet instelbaar en los te koppelen
 • Zaagsel wordt via de voet afgevoerd
 • 1,5 cm meer zaagdiepte dan andere merken
 • Geen wiel ondersteuning zaag (4x langer mee)
Nadelen
 • Aan de prijzige kant
 • Alleen leverbaar met T-handgreep
 • Er zijn lichtere alternatieven op de markt (weegt 2,5 kilo)
 • Is bij weinig aanbieders beschikbaar (dat geldt ook voor Mafell zaagbladen)

Online Mafell decoupeerzaag kopen

Wil je de Mafell P1CC MaxiMax kopen? Een van de nadelen is dat deze bij weinig aanbieders verkrijgbaar is, maar gelukkig hebben we hem voor jou gevonden!

We zijn natuurlijk ook benieuwd naar jouw ervaring met deze Mafell decoupeerzaag. Laat daarom gerust een reactie achter onder dit artikel. Ook bij vragen kun je hieronder bij de reacties terecht.

4 Opmerkingen
 1. Informatief stuk, ik heb de pagina gebookmarkt.

 2. In vergelijking tot andere decoupeerzagen is de P1CC echt super. Met name de fijne zaagwerkzaamheden zijn uitermate geschikt voor deze machine. Bij hele dikke balken wil het zaagje nog weleens buigen, waardoor de zaagsneden niet meer geheel recht zijn. In dit geval komt een cirkelzaagmachine of dergelijke beter tot zijn recht. Nog een aantal nadelen kunnen zijn: de hoge prijs en het gewicht. Voor de rest een kwalitatief goede machine voor de echte professional.

  • Hallo Victor,

   Bedankt voor de review! We wensen je veel succes met je werkzaamheden 🙂

   Met vriendelijke groet,

   Team Decoupeerzaagkopen.nl

Laat een reactie achter

Decoupeerzaagkopen.nl
Logo