Makita 4350FCTJ

Makita 4350FCTJDe Makita 4350FCTJ is wel het kroonjuweeltje onder de decoupeerzagen. Als klusser kan Makita gereedschap natuurlijk niet ontbreken in je werk la. Natuurlijk de machines van Makita zijn prijzig, maar daar tegen over staat een hoge kwaliteit die je niet in de steek zal laten. Laten we daarom eens wat meer vertellen over deze veelbesproken decoupeerzaag van Makita. Zoals dat de machine wordt geleverd met verlichting en stofafzuiging. Ook heeft de machine een krachtige motor van 720 watt. Als klant hoef je je geen zorgen te maken om de garantie, want Makita geeft tot drie jaar garantie op de 4350FCTJ. Benieuwd naar meer eigenschappen van de 4350FCTJ van Makita? Lees dan snel verder.

Bestel Makita 4350FCTJ
Meer informatie

Eigenschappen Makita 4350FCTJ

De Makita decoupeerzaag lijkt op het eerste gezicht een heel simpele machine, maar schijn bedriegt. Er zijn namelijk meer functies en mogelijkheden dan je zou verwachten. Zo weegt de machine maar 2,6 kg wat voor een decoupeerzaag meer dan acceptabel is. Wanneer je de machine aan hebt en de zwarte knop indrukt blijft die automatisch aan. Door de aan/uit knop verder in te drukken gaat die weer van de automatische piloot af. In het filmpje worden de eigenschappen van de Makita verder verduidelijkt. Het filmpje is wel in het engels, maar goed te volgen. Hieronder vertellen we wat meer over de specifieke eigenschappen.

Zaageigenschappen

Zaagcapaciteit Makita 4350FCTJAls we het hebben over de zaageigenschappen dan zal de Makita decoupeerzaag je niet teleurstellen. Zo heeft de machine een zaagcapaciteit in hout van 135 mm en in metaal 10 mm. Door de instelbare toerenregeling kan de snelheid van het zagen worden bepaald. De machine kan 800 tot wel 2800 slagen per minuut maken. Daarbij komt ook nog eens kijken dat de zaagslaglengte 26 mm is, maar dat is niet alles! Want met de 3 pendelstanden is het zagen van scherpe bochten een peulenschil geworden.

Zaagwissel

Zaagwissel Makita 4350FCTJDe zaagwissel gaat verbluffend snel er wordt gebruik gemaakt van SSD zaagjes. Door het plastic beschermkapje naar voren te klikken valt het zaagje eruit. Nu hoef je alleen het nieuwe zaagje erin te steken en het plastic kapje in zijn begin positie te plaatsen. Hierdoor hoef je niet langer onnodig boutjes aan te draaien om het zaagje vast te zetten in de machine. Dit bespaard tijd en dus ook geld! Ook wordt het zaagsel steeds voor de zaaglijn weggeblazen wat het nauwkeurig zagen vergemakkelijkt.

Makita 4350FCTJ pakket

Natuurlijk worden er ook de nodige accessoires meegeleverd bij de Makita 4350FCTJ. Dit is een afzuigadapter om snel losgeraakt zaagsel af te voeren naar de externe stofzuiger. Wil je splintervrij werken? Gebruik dan het anti splinterplaatje. Die extra ondersteuning geeft in het zaaggebied. Met de glijplaat daarentegen kun je de gehele aluminium zool van de Makita 4350FCTJ bedekken. Dit om zo krassen op het materiaal te voorkomen. Andere dingen die mee worden geleverd zijn in de opsomming te zien.
 • B10 zaagje (2 stuks)
 • B22 zaagje (2 stuks)
 • BR13 zaagje (2 stuks)
 • Inbussleutel 4.0mm
 • Koffer
 • Handleiding

Recensies

Natuurlijk mogen de recensies van de Makita 4350FCTJ niet ontbreken. Het zal je direct al opvallen dat de recensies van gebruikers erg enthousiast zijn. Eerlijk gezegd valt er aan de machine zelfs niks op te merken als het gaat om beperkingen in de werkzaamheden, maar we hadden ook niks anders verwacht als we kijken naar de prijs die ertegenover staat. Het is het afwegen waard of je werkelijk op zoek bent naar zo’n krachtige machine. Een aantal opvallende voor- en nadelen die mensen opmerkten waren.

Voordelen

 • Ergonomisch
 • Lichte machine
 • Ingebouwde verlicht
 • Blaast zaagsel weg
 • Zaagt haaks
 • Snelle zaagbladwissel
Nadelen

 • Geen laser
 • Opbergkoffer moeilijke sluiting
 • Geen langs geleider inbegrepen
Makita 4350FCTJ
3.4 (68%) 15 votes

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *