Powerplus POW1015

Powerplus POW1015Ben je op zoek naar een budget decoupeerzaag die eenvoudig de kleine klussen in en rondom het huis aan kan? Dan zou de Powerplus POW1015 voor jou misschien wel een uitkomst zijn. Ben jij de persoon die juist op zoek is naar hoogstaande kwaliteit die stand houdt in zware werkomstandigheden? Dan raden we je de Powerplus POW1015 niet aan. Voor de beginnende en budget klussers onder ons is dit een ander verhaal.

De machine doet namelijk wat die moet doen het zagen van hout. Dat voor een bedrag van rond de 30 euro die ook nog voorzien is van een 650 watt motor. Daarnaast wil je niet voor onverwachte verassingen komen te staan, zeker als de prijs te mooi om waard te zijn lijkt. Daarom proberen we het één en ander te verduidelijken over de POW1015 van Powerplus.

Powerplus POW1015 bestellen?
Meer informatie

Eigenschappen Powerplus POW1015

De Powerplus POW1015 is een D-handgreep decoupeerzaag die je de mogelijkheid geeft om de toeren in te stellen. Het instellen van de toeren kan met de rode scrol knop op het handvat. Hiermee kun je de zaagsnelheid verhogen of verlagen. Een andere functie is dat je met de rode knop aan de zijkant van het handvat automatisch kunt zagen. Hiervoor houd je eerst de aan/uit knop in en daarna duw je de ronde rode knop in. Bij het willen uitzetten van de automatische functie, druk je de aan/uit knop verder in.

Zaagcapaciteit

Zaagcapaciteit Powerplus POW1015Wanneer het toerental voluit staat kan een snelheid worden behaald van 2800 slagen per minuut. Een verrassende eigenschap is de zaagdiepte die tot wel 80 mm hout, 25 mm plastic en 10 mm staal kan verzagen. Wil je verstek zagen met de Powerplus POW1015? Dan kan dat gemakkelijk door het inbusboutje aan de onderzijde van de voet los te draaien.

Zaagwissel

Zaagwissel Powerplus POW1015Verrassend is dat de zaagwissel eenvoudig en snel gaat door een ingebouwd draaimechanisme. Een indrukwekkende eigenschap voor zo’n voordelige decoupeerzaag van Powerplus. Ook bezit de decoupeerzaag over een pendelfunctie. Wat het zagen in bochten een stuk aangenamer maakt. Om het stof direct af te voeren kan gebruik worden gemaakt van de stofafzuiging. Denk hierbij aan het gebruik van een externe stofzuiger.

Kluspakket Powerplus POW1015

Natuurlijk worden er ook wat dingen meegeleverd die op de foto niet direct zichtbaar zijn. Neem bijvoorbeeld de zijgeleider om eenvoudig langs de kanten parallel te kunnen inkorten. Tevens worden er standaard drie decoupeerzaagjes meegeleverd. Twee zaagbladen voor hout en één voor metaal. Maar dat is nog niet alles, want zelfs wordt voorzien in een inbussleutel en een set koolstofborrels. Om het helemaal compleet te maken is er een handleiding over hoe je de Powerplus POW1015 het beste kunt gebruiken.

Recensies

Tijd om eens wat recensies van gebruikers weer te geven. Met de recensies van gebruikers kom je niet voor onnodige verassingen te staan. Neem bijvoorbeeld de snoerlengte van de Powerplus POW1015 die wat aan de korte kant is. In dit geval wordt aangeraden om een extra verlengkabel en ook meer zaagbladen bij te bestellen. Andere voor- en nadelen die gebruikers opmerkten tijdens het werken met de POW1015 van Powerplus waren.

Voordelen

 • Prijs/kwaliteit
 • Krachtig
 • Pendelmechanisme
 • Voordelig
 • Werkt makkelijk
 • Snelle zaagwissel
Nadelen

 • Toerenregeling niet optimaal
 • Beperkte gebruiksaanwijzing
 • Slecht zicht zaagtraject
 • Niet voor intensief gebruik
 • Niet geschikt voor ander merk zagen
 • Verstek zagen lastig
 • Slechte uitlijning
 • Geen opbergkoffer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *