Wipzaag

WipzaagEen wipzaag is een synoniem voor decoupeerzaag. Eigenlijk zijn wipzagen precies hetzelfde als decoupeerzagen, maar worden gewoon anders verwoord. Deze machines zijn ideaal inzetbaar wanneer je figuren of moeilijke vormen wilt uitzagen. Iets waar een cirkelzaag je al snel in de steek zal laten. Dankzij de geleiderails is het zelfs mogelijk om met een wipzaag recht te zagen.

Festool en Mafell zijn merken die hier al sterk in zijn ontwikkeld. Handig om toch met één aankoop veel verschillende eigenschappen tot je beschikking te hebben. Van afkorten, verstek zagen, in de lengte zagen en natuurlijk het figuur zagen zelf. Mocht het nog onduidelijk zijn lees dan snel verder.

48 wipzagen vergelijken?
Meer informatie

Hoeveel betaal je voor een wipzaag?

De prijzen van een wipzaag zijn erg afhankelijk van het merk die je koopt, maar ook de eigenschappen en functies die jouw zaagmachine heeft. Zo betaal je meer voor wipzagen met een hoge zaagcapaciteit. Wat soms kan oplopen tot een zaagcapaciteit in hout van wel 110 millimeter.

Mocht je voor een voordelige machine gaan? Dan kan een machine van Powerplus of Ferm uitkomst bieden. Deze zijn al voor zo’n twintig euro verkrijgbaar. Wil je een machine van hoge kwaliteit dan betaal je al snel meer dan vijfhonderd euro. De gemiddelde klusser kiest voor een Bosch wipzaag, die zo’n honderd a tweehonderd euro kosten.

Merken wipzagen

Er zijn wel meer dan tien verschillende merken die een wipzaagmachine op de markt hebben gebracht. Nu is natuurlijk de vraag! Welke van deze merken heeft de beste wipzagen op de markt gebracht? Nu zou het teveel tijd kosten om al deze merken uitgebreid te behandelen. Wil je meer weten over ieder merk? Bekijk eens hier onze merken pagina. Hieronder behandelen we vier veel verkochte merken die ook nog eens goed worden beoordeeld.

Bosch

Bosch wipzaagHet merk Bosch heeft ook vele wipzagen op de markt gebracht. Dit zijn bijvoorbeeld PST apparaten. Die verkrijgbaar zijn in veel verschillende uitvoeringen. Bijvoorbeeld met een lage zaagcapaciteit of juist heel hoog. Wil je een ingebouwde toerenregeling of eenvoudige zaagwissel? Dan is dat geen enkel probleem! Bosch heeft het allemaal. Ze hebben zelfs een zaagstation ontwikkeld om extra rechte zaagsneden te maken.

Makita

Makita wipzaagHet merk Makita kan een beetje worden vergeleken met Bosch. Een groot verschil is dat Makita één zaaglijn heeft en niet, zoals Bosch, een prof- en semilijn. Wat inhoudt dat de kwaliteit van alle Makita wipzagen erg hoog ligt, maar de prijs daarentegen ook. Toch is de duurzaamheid van deze decoupeerzagen extreem hoog en dat houdt in een lange levensduur en jarenlang plezier! Zeker de moeite waard om dit merk dus mee te nemen in je vergelijking.

Festool

Festool wipzaagHet Merk Festool levert natuurlijk altijd het beste gereedschap. Daar mag een wipzaagapparaat natuurlijk niet aan ontbreken. Want ook op dit vlak levert Festool hoogstaande kwaliteit en veel functionaliteiten. Precisie en nauwkeurigheid staan bij Festool hoog in het vaandel. Is jouw budget niet al te hoog? Dan wordt een Festool sterk afgeraden, want deze merken zijn nogal prijzig.

Mafell

Mafell wipzaagWij van Decoupeerzaagkopen.nl vinden Mafell wel het professioneelste merk als het om decoupeerzagen gaat. Het merk heeft maar één wipzaag ontwikkeld, maar wat voor één!?! Het is een zaagmachine met een groot scala aan functionaliteiten en kan in combinatie met een geleiderail worden gebruikt. Wil je meer weten over dit merk ga dan eens naar deze pagina. Waar een uitgebreide beschrijving te vinden is over deze wipzaag.

Conclusie

Een wipzaagapparaat is een compacte zaagmachine die met één hand kan worden bediend. Uitgevoerd in T-handgreep of beugelgreep. Die zaagt door middel van een decoupeerzaagje die in een hoog tempo van boven naar beneden beweegt. Deze machines zijn al verkrijgbaar voor twintig euro, maar kunnen al snel meer dan een paar honderd euro kosten. Ideaal voor het zagen van figuren uit hout, metaal of kunststof. Vergelijk en bestel nu eenvoudig en snel via Decoupeerzaagkopen.nl.

Heb je vragen of opmerkingen? Dan mag je gerust hieronder een reactie achterlaten!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *