Makita decoupeerzaagEen Makita decoupeerzaag zal je vast niet geheel onbekend in de oren klinken. De machine is te herkennen aan de mooie lichtblauwe uitstraling met zwarte softgrip vlakken voor betere grip. De reden dat we Makita bovenaan in de merken hebben staan is vanwege de geleverde kwaliteit. De prijzen zullen voor de gemiddelde consument als prijzig worden ervaren, maar daar is de kwaliteit dan ook naar. Op deze pagina zullen we je alles vertellen over de Makita decoupeerzaag en wat de reden is van deze hoge prijzen. Zo leer je meer over de top 3 Makita decoupeerzagen, accessoires en geleverde modellen met functies.

Vergelijk 11 Makita decoupeerzagen
Meer informatie

Makita decoupeerzaag kopen

Een Makita decoupeerzaag kopen is geen beslissing die over één nacht ijs gaat. Er zijn maar weinig amateur klussers die voor een weekje aan werkzaamheden kiezen voor deze fantastische decoupeerzaag. Nee alleen bij langdurige en intensieve werkzaamheden zal een Makita de perfecte decoupeerzaag zijn die hoogstaande kwaliteit levert.

Natuurlijk hebben ze ook wat goedkopere varianten, bijvoorbeeld de M4301. Wat opvalt is dat deze niet een lichtblauwe, maar rode uitstraling heeft. Waarschijnlijk om aan te tonen dat dit gereedschap geschikt is voor de gemiddelde consument. Als we het hebben over prijzen dan kom je er al snel achter dat deze liggen tussen de 70 a 500 euro. De duurste varianten zijn de DJV181RMJ en DJV182RTJ. Hieronder zie je een top 3 van de best verkochte Makita decoupeerzagen.

Makita 4350FCTJMakita 4350FCTJ

Al vanaf: € 189,95

De Makita 4350FCTJ is een krachtige 720 watt zaagmachine die met ingebouwde verlichting en een zaagcapaciteit van 135 mm veelzijdig inzetbaar is.

Meer informatie

Makita JV143DWEMakita JV143DWE

Al vanaf: € 199,-

De Makita accu decoupeerzaagmachine JV143DWE beschikt over een Li-ion accu van 14,4V/1,3Ah en behoort tot één van de betere accu decoupeerzagen van nu.

Aanbieder Prijs
Coolblue € 199,00

Makita JV0600KMakita JV0600K

Al vanaf: € 124,95

Met een zaagslaglengte van 23mm en een zaagcapaciteit van 90 mm in hout is de Makita JV0600K decoupeerzaag een pareltje onder het Makita gereedschap.

Meer informatie

Soorten Makita decoupeerzagen

Het assortiment gaat een beetje gelijk op als we het hebben over de soorten. Je kunt namelijk de D-handgreep (oftewel beugelgreep) en T-handgreep onderscheiden. Het enigste verschil tussen beide is de vormgeving die in bepaalde situaties een voordeel kan hebben. Zo zijn er momenteel 11 D-handgreep decoupeerzagen van Makita en 6 T-handgrepen. De T-handgrepen zijn gemiddeld genomen vaak duurder dan de D-handgrepen. in het filmpje verteld Makita meer over de D- en T-handgreep decoupeerzaag en wat de bijkomende voordelen zijn.


Makita accu decoupeerzaagOok levert Makita accu decoupeerzagen. Daarvan zijn er vier verkrijgbaar in een T-handgreep model en vijf in een D-handgreep model. Ook is er de mogelijkheid om een keuze te maken in de power die je benodigd hebt. Zo kun je accu decoupeerzagen van Makita krijgen in een 10,8V, 14,4V en 18V accu. Hoe hoger het voltage des te duurder de machine. Je kunt het voltage ook weer onderverdelen in de ampère hour (afgekort ah). Wat aangeeft hoeveel energie/ampère de machine kan leveren in een uur.

Van de overige niet accu decoupeerzagen is er een keuze uit vier wattages. Hoe hoger het wattage des te meer kracht of weerstand de machine kan hebben. Er is een 450W, 580W, 650W en 720W. Meestal betekend een hoger wattage een duurdere machine. Ook hangt het hoger wattage af van het type motor. Ze zijn namelijk verkrijgbaar met een 2-polig of een BL-motor.

Eigenschappen Makita decoupeerzaag

Een Makita decoupeerzaag heeft naast de soorten ook nog enige eigenschappen waarmee de kracht en de kwaliteit van de machine wordt gemeten. Zo kun je kijken naar de zaagcapaciteit, zaagsnelheid en optionele mogelijkheden. Hieronder worden een aantal van deze mogelijkheden weergegeven

Zaagcapaciteit

De zaagcapaciteit van een machine hangt af van het te zagen materiaal. Daarin kun je drie types materiaal van elkaar onderscheiden. Dit zijn hout, metaal en aluminium. De reden dat aluminium apart wordt genomen is omdat deze een geheel andere werking heeft dan andere metalen. Aluminium is een stuk zachter en voert de warmte ook nog eens sneller af. Makita decoupeerzagen zijn verkrijgbaar met verschillende zaagcapaciteiten. Welke zaagcapaciteit de decoupeerzagen van Makita kunnen leveren bij 0 graden zijn weergegeven in onderstaande tabel (let op dit is per type machine verschillend).

Hout Metaal Aluminium
135 10 20
90 6 10
65 2 4

Zaagsnelheid

Naast de zaagcapaciteit kun je ook nog kijken naar de zaagsnelheid. De zaagsnelheid zegt iets over hoe snel het zaagje van boven naar beneden beweegt. Vaak geeft het getal weer hoeveel slagen de machine kan maken per minuut. De snelheid waarmee het zaagje van een Makita decoupeerzaag kan bewegen ligt tussen de 0 en 3500 slagen per minuut. Indrukwekkend! Want gemiddeld genomen houdt het bij de meeste decoupeerzagen al op bij de 3000 slagen. Wel is de zaagsnelheid afhankelijk van de dikte en het soort materiaal.

Overige

Naast dat zijn er nog meer eigenschappen die een decoupeerzaag van Makita kan hebben. De eigenschappen verschillen per Makita zaagmachine. De ene eigenschap is belangrijker dan de andere. Vaak betaal je voor een decoupeerzaag met meerdere functies ook meer geld. Weeg daarom goed af welke functies je wel of niet nodig hebt. Zoals variërend toerental via draaiknop of schakelaar. Om de zaagsnelheid te bepalen. Een andere is de ‘softstart’. Wat betekent dat de machine langzaam in toerental verhoogd om controle te behouden over de zaagmachine. De functies waar je uit kunt kiezen worden in de opsomming weergegeven.
 • Zaagbladwissel z. gereedschap
 • Constante elektronica
 • Enkelnokkenschacht
 • Kantelen L/R 45 graden
 • Var. Toerenregeling
 • Softstart
 • Ingebouwde verlichting
Makita decoupeerzaag 
3.1 (62.11%) 19 votes

2 gedachten over “Makita decoupeerzaag 

 1. Hallo!

  Ik wil graag mijn Makita decoupeermachine laten repareren, maar hoe lang ben ik hem dan kwijt als ik hem inlever? Wil hem namelijk wel weer snel gebruiken.

  Groet,

  Pieter

  1. Hallo Pieter,

   Over het algemeen repareert Makita jouw ingeleverde machine binnen 48 uur. Een belangrijke factor die hierin meespeelt zijn de totale reparatiekosten. Als deze hoger liggen dan 40% van vergelijkbare machines geven ze aan dat je dit even moet melden. Buiten de reparatietijd van 48 uur komt ook nog het transport van- en naar je dealer. Dus in totaal ben je denk zo’n 4 a 5 dagen je zaagmachine kwijt.

   Hoop dat je hier wat aan hebt.

   Met vriendelijke groet,

   Team Decoupeerzaagkopen.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *