Accu decoupeerzaagEen accu decoupeerzaag is voor menig klusser een hele verademing! Vele klussers onder ons kennen het probleem wel, een tekort aan snoerlengte. Niks is vervelender dan beperkingen, waardoor je niet prettig kunt werken. Gelukkig is de techniek in de afgelopen jaren sterk verbeterd. Zeker als we kijken naar de capaciteit van decoupeerzaag accu’s en de toepassingsmogelijkheden, waardoor een decoupeerzaag op accu zeker een aanrader is.

Nog niet overtuigd? Op deze pagina laten we je de ware kracht van een decoupeerzaagmachine op accu aanschouwen. Zo kom je meer te weten over het vermogen, zaagcapaciteit, gewicht en accu varianten van een draadloze decoupeerzaag. Meteen een accu decoupeerzaag kopen? Bezoek dan eens de vergelijkpagina.

Vergelijk de 15 beste accu decoupeerzagen!
Bekijk in winkel

Accu decoupeerzaag kopen?

Een accu decoupeerzaag kopen is mogelijk bij diverse winkels. Wel mag je er vanuit gaan dat een decoupeerzaag op accu altijd prijziger is dan één op netspanning. De prijzen variëren van 70 tot wel 800 euro. Het verschil zit hem in het vermogen van de accu’s en de hoeveelheid functies. Een professionele accu decoupeerzaag is al verkrijgbaar voor een bedrag rond de 200 euro. Veel aanbieders bieden dezelfde decoupeerzaag aan met en zonder accu. Let dus altijd goed op of je product met of zonder accu wordt geleverd. Het is aan te raden om een extra accu bij te kopen om routine opladen mogelijk te maken.

Om je alvast een indicatie te geven van goede accu decoupeerzagen hieronder een samengestelde accu decoupeerzaag top 3. Gebaseerd op bestverkocht, met accu geleverd en recensies van gebruikers.

Accu decoupeerzaag eigenschappen

Nu is het tijd om wat meer te vertellen over de eigenschappen van een accu decoupeerzaag. Veel klussers zijn nog niet zo huiverig over elektrisch gereedschap op accu. Dit omdat ze verwachten dat accu’s niet de kracht leveren die ze verwachten. Toch zijn de accu decoupeerzagen van nu voorzien met krachtige accu’s en interessante eigenschappen.

Laten we eens een aantal eigenschappen behandelen, zoals: vermogen, zaagcapaciteit, gewicht en accutype. In het filmpje wordt de accu beugelgreep en T-handgreep decoupeerzaag van Makita geïntroduceerd. Zie de mogelijkheden en wat voor kracht een decoupeerzaag op accu levert.


 • Capaciteit hout: accu zagen zijn verkrijgbaar met een zaagdieptebereik van 25 tot wel 135 mm.
 • Capaciteit metaal: een zaagdiepte in metaal van 4 tot wel 35 mm met accu zagen.
 • Toerenregeling: 90% van de accu decoupeerzagen worden geleverd met variabele snelheid.
 • Bochten zagen: scherpe bochten zagen zonder hinder te ondervinden van het snoer voor de zaag.
 • Gewicht: het aantal kilo’s dat een accumachine weegt verschilt tussen de 2 en 3 kilogram.
 • Flexibel: onafhankelijk van netstroom, dus werken zonder beperkingen.

Vermogen

De kracht van een accu decoupeerzaag wordt niet zoals bij een normale decoupeerzaag aangegeven met een wattage. De capaciteit en kracht van een accu wordt weergegeven door middel van het aantal voltages en ampère-uur. Het voltage geeft de elektrische spanning weer van een accu. Momenteel zijn decoupeerzagen verkrijgbaar in: 10,8V, 12V, 14,4V, 18V en 28V.

De ‘ampère-uur’ is de hoeveel elektrische stroom die een accu levert per uur. Het wattage bereken je door P is U keer I. Voltage keer de stroom resulteert dus in het wattage. Bij een accu is deze formule niet toepasbaar, omdat wij hier over ampère-uur spreken en niet over ampères.

Zaagcapaciteit

De zaagcapaciteit zegt iets over hoe goed de decoupeerzaag presteert op het zaagvlak. Je verwacht nu dat de accu decoupeerzaag hier wat steekjes laat vallen. Toch zal het je benieuwen wat deze machine je te bieden heeft, en tot welke dieptes deze zaagt. We onderverdelen de zaagcapaciteit in aantal slagen en zaagdiepte.

Aantal slagen

Het aantal slagen geeft weer hoe snel een accu decoupeerzaag zich door het hout vreet. De waarde die wordt weergegeven zijn het aantal slagen per minuut. Een accu decoupeerzaag haalt 2400 tot wel 3000 slagen per minuut. Dit wijkt niet veel af van een decoupeerzaag die niet op accu werkt. Stel je eens voor, kan jij jouw handzaag 3000 keer in een minuut bewegen? Dat dacht ik al! Wel is de zaagsnelheid afhankelijk van het zaagdiepte, maar daar meer over in ‘zaagdiepte’.

Zaagslaglengte

De zaagslaglengte geeft aan hoeveel millimeter de zaag op en neer beweegt. Deze waarde is door de gebruiker niet veranderbaar, want dit is een vastgestelde eigenschap van de decoupeerzaag. Als je twee decoupeerzagen met hetzelfde aantal slagen bij elkaar zet, zagen deze even snel. Wat gebeurt er als de zaagslaglengte van één hoger is dan de ander? Dan gaat die ene decoupeerzaag met een hogere zaagslaglengte veel sneller. Kortom de zaagslaglengte geeft aan hoeveel tandjes per zaagslag zich door het hout vreten. Een accu decoupeerzaag is heel productief als het om zagen gaat.

Gewicht

In bijna alle gevallen heb je niet met gewicht te maken, maar als je boven je hoofd werkt wordt dit een ander verhaal. Dan merk je al snel dat elke kilo een zware last is. Nu verwacht je dat een accu decoupeerzaag zwaarder is door zijn extra accu. Toch valt dit reuze mee, je hebt ook niet meer te maken met een kabel die je achter je aan moet sjouwen. In bijna alle gevallen heeft een draadloze decoupeerzaag een gewicht van 1,5 a 3 kg.

Decoupeerzaag accu

Bosch accu pakketAls laatste, maar zeker niet het minst belangrijk, het accutype! Er is namelijk nogal een verschil als het gaat om decoupeerzaag accu’s. De meest bekende accu is wel de nikkel-cadmium-accu (NiCd). Gelukkig is deze accu langzaam, maar wel volledig verdwenen als het gaat om elektrisch gereedschap. Met als reden dat deze accu aan geheugenverlies leed. Dit betekent dat bij verkeerd gebruik de machine capaciteit verliest.

Lithium-ion-accu

De vervanger hierop is de lithium-ion-accu (Li-ion). Een accu die niet alleen een grote levensduur heeft, maar ook spanning controleert om diepe ontlading te voorkomen. Het grootste voordeel is dat de accu geen last heeft van geheugenverlies. De accu komt ook voor in mobieltjes en laptops. Een nadeel is wel dat de accu langzaam capaciteit verliest, dit wordt versterkt in een warme omgeving. In de meeste gevallen gaat een lithium accu drie tot vijf jaar mee. Bosch biedt een geheel overkoepelend accu pakket aan, geschikt voor al je Bosch accu gereedschap.

Een accu decoupeerzaag heeft dus vele voordelen voor de klusser en doe-het-zelver. Heb je nog vragen over een specifieke draadloze decoupeerzaag? Dan mag je hieronder een reactie achterlaten, want wij helpen jou graag verder.

4 gedachten over “Accu decoupeerzaag

  1. Hallo Linda,

   Hoe lang je met een accu decoupeermachine kunt zagen is moeilijk te zeggen. Dit hangt namelijk af van vele factoren, zoals:

    accutype (Li-ion of NIMH)
    accuspanning (14,4 of 18 volt)
    Intensiviteit werkzaamheden
    Merk decoupeerzaag

   Dat zijn nog niet eens alle factoren, want tijd en plaats spelen ook een rol. Je zult merken dat na 1000 x herladen de capaciteit al sterk is verlaagd.

   Toch mag je ervan uitgaan dat een decoupeerzaag bij continue werkzaamheden wel 30 tot 60 minuten te gebruiken is. Als tip is het daarom handig om tijdens het werken een extra accu alvast op te laden. Hierdoor kun je mooi afwisselen tussen beide accu’s en continue doorwerken.

   Met vriendelijke groet,

   Team Decoupeerzaagkopen.nl

 1. Dag,

  Ik heb gelezen dat een decoupeerzaag op accu veel minder krachtig is dan er een op netspanning. Klopt dit, en welke accu zaagmachines zijn het meest krachtig?

  Mvg,

  Gert

  1. Hallo Gert,

   Accu gereedschap heeft over het algemeen minder vermogen, dan gereedschap met een snoer. Wil je toch een zo hoog mogelijk vermogen, dan is het verstandig om voor een decoupeerzaagmachine te kiezen met een Li-ion (Lithium) accu. Kijk hierbij ook naar het voltage en de mogelijke capaciteit (ah), de hoogte hiervan zegt namelijk ook iets over het vermogen.

   Mvg,

   Team Decoupeerzaagkopen.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *