Skil decoupeerzaag

Heb je oren naar de aanschaf van een nieuwe decoupeerzaag? En heb je geen al te groot budget? Of wil je liever niet al te veel geld aan je nieuwe decoupeerzaag uitgeven? In beide gevallen kom je al snel bij een decoupeerzaag van Skil uit. In deze Skill decoupeerzaag review richten wij onze pijlen op de Skil 4180AA.

We bespreken wat je precies aan de Skil 4180AA hebt. Dit doen we aan de hand van de mogelijke toepassingen, maar ook aan de hand van de voor- en nadelen. Om deze Skil 4180AA review te kunnen schrijven, hebben wij deze decoupeerzaag uitgebreid bestudeerd. Ook hebben wij naar de ervaringen van andere kopers gekeken.

Al met al biedt deze Skil 4180AA review voor jou de nodige informatie. We voorzien je van alle informatie, zodat je snel de beste decoupeerzaag aan kunt schaffen. Mogelijk is dat wel de Skil 4180AA voor jou.

Weet je nu al zeker dat dit de perfecte decoupeerzaag voor je is? Dan is het eigenlijk zonde van je tijd om deze uitgebreide review nog door te nemen. In plaats daarvan kun je beter direct deze decoupeerzaag bij één van onze partners aanschaffen. Wij hebben alvast de beste prijs voor je geselecteerd:

Inhoudsopgave

De voordelen van de Skil 4180AA

Wat is voor jou de reden dat je in deze Skil 4180AA review uitgekomen bent? Heb je wellicht goede verhalen over deze Skil decoupeerzaag gehoord? Of ben je deze Skil decoupeerzaag tijdens je online zoektocht tegengekomen? Zodra je online informatie over deze decoupeerzaag opzoekt, kom je de nodige voordelen tegen. Dit is nu eenmaal een interessante decoupeerzaag.

Die mening zijn wij ook toegedaan. Op basis van ons onderzoek zijn wij bij de volgende lijst van voordelen van de Skil 4180AA uitgekomen:

 • Deze decoupeerzaag is opvallend betaalbaar
 • De Skil 4180AA is voor veel mensen interessant
 • Deze decoupeerzaag is super fijn te bedienen
 • De Skil 4180AA is van handige extra’s voorzien
 • Ideaal voor de kleinere klussen
 • Veilig te gebruiken
 • Inclusief zaagblad geleverd

Opvallend betaalbaar

Als je een nieuwe decoupeerzaag aan wilt schaffen, zijn er meerdere zaken waar je goed op moet letten. Hierbij gaat het uiteraard om het soort decoupeerzaag, de zaagmogelijkheden én het prijskaartje. Op het gebied van het prijskaartje scoort de Skil 4180AA in ieder geval erg hoge punten.

Dit is één van de goedkoopste decoupeerzagen van dit moment. We kunnen hier omheen draaien, maar dat heeft eigenlijk geen zin. Voor de Skil 4180AA ligt de adviesprijs namelijk op slechts 34,95 euro. Deze Skil decoupeerzaag is hiermee verreweg één van de goedkoopste decoupeerzagen van dit moment.

Overigens is niet alleen het prijskaartje naar onze wens. De gehele samenstelling van deze Skil decoupeerzaag spreekt ons aan, waarover je uiteraard meer gaat lezen in deze uitgebreide Skil decoupeerzaag review.

Voor veel mensen interessant

Op voorhand kunnen wij het volgende stellen: het prijskaartje is echter super interessant. Dankzij dit prijskaartje is de Skil 4180AA ook voor veel mensen interessant:

 • Voor de af-en-toe klusser. Voer je in je woning heel af en toe een klus uit? Dan is het wellicht zonde om veel geld aan je nieuwe decoupeerzaag uit te geven. In dat geval sluit de Skil 4180AA in ieder geval prima op je wensen af.
 • Voor de koopjesjager. Doe je graag een beroep op goed gereedschap, maar wil je hier niet al te veel geld aan uit geven? Dan sluit de Skil decoupeerzaag uiteraard ook geweldig op je wensen aan. Deze decoupeerzaag is lekker goedkoop en is daarmee ideaal voor de koopjesjager.
 • Voor onervaren zagers. Heb je nog niet al teveel ervaring met het zagen van objecten? En weet je daarom ook nog niet of een decoupeerzaag op je wensen aansluit? Dan is de aanschaf van deze zaagmachine ook een aanrader. Doordat deze decoupeerzaag zo goedkoop is, is het een prima zaag om uit te proberen of zo’n zaag aan je wensen voldoet.

Super fijn te bedienen

Kies je voor de aanschaf van de Skil 4180AA? Dan kies je niet alleen voor een goedkope decoupeerzaag, maar ook voor een gebruiksvriendelijke zaagmachine. Met deze machine geniet je van veel gemak op het gebied van gebruik.

Dit komt onder meer door het minieme gewicht van deze decoupeerzaag. Het totaalgewicht van de Skil 4180AA is slechts 1,3 kilogram, waardoor het alles behalve kracht kost om deze decoupeerzaag te bedienen. Dankzij dit minieme is deze zaagmachine ook nog eens goed te manoeuvreren.

Bijkomend voordeel: deze zaagmachine is bijzonder compact vormgegeven. Je kunt ‘m hierdoor ook gebruiken voor klussen waarbij je specifiek een kleine decoupeerzaag nodig hebt. Je kunt hierbij denken aan het uitvoeren van een klus in een lastig te bereiken hoekje.

Ook is de Skil 4180AA van een grote schakelaar voorzien. Met dank aan deze schakelaar zet je de machine makkelijk aan en uit. Wil je graag de machine continu gebruiken? Dan biedt deze schakelaar ook uitkomst. Je kunt de schakelaar als het ware ‘vastzetten’, waardoor je de schakelaar niet ingedrukt hoeft te houden. Gemak dient de klusser.

Handige extra’s

Dat de Skil 4180AA zo goedkoop is, blijkt niet zozeer uit de samenstelling. Deze handige decoupeerzaag is namelijk van veel handige extra’s voorzien:

 • Blaasfunctie. De Skil 4180AA is van een heuse blaasfunctie voorzien. Deze blaasfunctie zorgt ervoor dat het zaagsel van het te zagen object afgeblazen wordt, waardoor je perfect zicht op de zaaglijn houdt.
 • Twistlock. De Skil 4180AA is ook nog van een zogeheten Twistlock voorzien. Dankzij deze functie hoef je voor het verwisselen van het zaagblad géén extra gereedschap te gebruiken. Op het moment dat je van zaagblad moet wisselen, doe je dit dus razendsnel.
 • In verstek zagen. Het is bij deze Skil decoupeerzaag ook mogelijk om de voetplaat in te stellen. Je kantelt deze voetplaat tot 45 graden naar links toe, waarna je probleemloos in verstek kunt zagen.
 • Stofzuigeradapter. Dat deze Skil decoupeerzaag ook nog van een stofzuigeradapter voorzien is, maakt het plaatje voor ons compleet. Je bent hierdoor in staat om een stofzuiger op de zaagmachine aan te sluiten, waardoor je je werkruimte keurig schoon houdt.

Ideaal voor kleinere klussen

Wat voor klussen wil je met je nieuwe decoupeerzaag uitvoeren? Als het voornamelijk om de kleinere klussen gaat, is dit een uitmuntende decoupeerzaag. Dit komt onder meer door de gehele samenstelling van deze decoupeerzaag:

 • Vermogen: de Skil 4180AA beschikt over een vermogen van 380 Watt. Dit is op zich prima voor zo’n goedkope decoupeerzaag. Dankzij dit vermogen ben je in ieder geval in staat om meerdere materialen naar wens te bewerken.
 • Slaglengte: deze Skil decoupeerzaag biedt een slaglengte van 18 mm. Dit betekent dat je met één beweging een afstand van 18 mm zaagt. Dit is uiteraard niet al teveel, waardoor dit een prima zaagmachine voor de kleinere klussen is.
 • Zaagbladsnelheid: 3000 toeren per minuut. Door deze zaagbladsnelheid ben je in staat om de kleinere klussen snel en vakkundig uit te voeren.

Over deze specificaties zijn wij op zich te spreken. Dit is zeker het geval als we deze specificaties afzetten tegen het prijskaartje. Daarbij valt ook de veelzijdigheid van de Skil 4180AA in positieve zin op.

Met deze zaagmachine kun je namelijk meerdere materialen bewerken. Ten eerste is het mogelijk om hout te bewerken. In hout geniet je van een maximale zaagcapaciteit van 65 mm. Ten tweede is het mogelijk om metaal te bewerken. In metaal geniet je van een maximale zaagcapaciteit van 4 mm. Tot slot kun je ook nog aluminium bewerken. De maximale zaagcapaciteit in kunststof is 10 mm.

Al met al kunnen we het volgende stellen: dit is een ideale decoupeerzaag voor de kleinere klussen. De kleinere klussen voer je snel, vakkundig en op een fijne manier uit. Met dank aan bovengenoemde specificaties, maar ook met dank aan de andere genoemde voordelen in deze Skil decoupeerzaag review.

Veilig te gebruiken

Heb je nog niet eerder van een decoupeerzaag gebruik gemaakt? Dan is het goed om te weten dat een ongeluk in een klein hoekje zit. Ons advies is daarom om altijd veiligheidshandschoenen, een veiligheidsbril en mogelijk ook gehoorbeschermers te dragen.

Bij deze Skil decoupeerzaag hoef je gelukkig niet over je veiligheid in te zitten. Deze zaagmachine is veilig te gebruiken, mede door de grote schakelaar. Ook is het fijn dat je voor het vervangen van het zaagblad geen gereedschap nodig hebt. En wil je graag de voetplaat verstellen, zodat je in verstek kunt zagen? Ook daar heb je geen gereedschap voor nodig.

Dat dit een veilige decoupeerzaag is, is ook aan de vormgeving te danken. Als je je hand om de handgreep heen legt, komen je vingers niet eens in de buurt van het decoupeerzaagje. Je hoeft hierdoor niet bang te zijn dat je onverhoopt in je vingers zaagt.

Met zaagblad geleverd

Heb je deze Skil 4180AA review tot zover doorgenomen? Dan heb je gelezen dat het prijskaartje één van de grootste voordelen is. Dat je voor deze decoupeerzaag nog geen 35 euro hoeft te betalen, is uiteraard subliem te noemen.

Wat wij ook subliem vinden, is dat je bij aanschaf direct een zaagblad meegeleverd krijgt. Dankzij dit zaagblad is het direct mogelijk om de gewenste zaagsneden in hout te maken.

Je moet hierbij echter ook met twee nadeeltjes rekening houden. Ten eerste is het jammer dat je slechts één zaagblad meegeleverd krijgt. Dit betekent dat je vanzelf een nieuw zaagblad moet kopen. Ten tweede is het jammer dat het meegeleverde zaagblad alleen voor hout geschikt is. Als je ander materiaal wilt bewerken, heb je hier dus sowieso een ander zaagblad voor nodig.

De nadelen van de Skil 4180AA

Ben je op zoek naar een goede en goedkope decoupeerzaag? Dan begrijpen wij maar al te goed dat je bij deze Skil decoupeerzaag uitgekomen bent. Zoals je in deze Skil decoupeerzaag review hebt kunnen lezen, biedt deze decoupeerzaag meer dan voldoende voordelen.

Wel is het zo dat je ook met een paar nadelen rekening moet houden. De belangrijkste nadelen zetten we voor je op een rijtje:

 • Niet voor de grotere klussen geschikt
 • Zonder koffer geleverd
 • Beperkte bewegingsvrijheid
 • Maakt veel lawaai
 • Beperkte zaagnauwkeurigheid

Niet voor de grotere klussen

Heb je een gigantische klus waar je een decoupeerzaag voor in wilt zetten? Dan kun je het beste voor een andere decoupeerzaag kiezen. Zoals eerder in deze review al aangegeven, is deze decoupeerzaag met name voor de kleinere klussen geschikt.

Voor de grotere klussen heb je echt een krachtigere variant nodig. Je kunt wel de grote klussen met deze machine uitvoeren, maar dan ben je een eeuwigheid bezig. Bovendien moet je rekening met een beperkte nauwkeurigheid houden, waarover later meer in deze Skil 4180AA review.

Zonder koffer

Wil je graag je nieuwe decoupeerzaag op meerdere plekken kunnen gebruiken? Of wil je graag je nieuwe zaagmachine op een veilige manier op kunnen bergen? In beide gevallen sluit de Skil 4180AA niet helemaal op je wensen aan. Je krijgt bij aanschaf van deze Skil decoupeerzaag namelijk geen koffer meegeleverd.

Dit vinden wij jammer, maar is aan de andere kant ook goed te begrijpen. Voor nog geen 35 euro kun je simpelweg niet verwachten dat je alle mogelijke accessoires meegeleverd zou krijgen. Wij raden je in ieder geval aan om dan maar op zoek te gaan naar een ander soort koffertje. Het is immers wel erg handig als je je zaagmachine op een handige manier kunt opbergen en verplaatsen.

Beperkte bewegingsvrijheid

Wil jij overal en altijd je zaagklussen uit kunnen voeren? Dan sluit de Skil 4180AA niet op je wensen aan. Deze machine werkt namelijk op netstroom, waardoor je met een beperkte bewegingsvrijheid te maken hebt.

Om gebruik van deze machine te maken, heb je stroom nodig. Je hebt dus een stopcontact in de buurt nodig of je moet gebruik van een verlengsnoer maken. Hierbij is het goed om te weten dat de stroomkabel van deze machine niet al te lang is.

Maakt veel lawaai

Ga je met deze Skil decoupeerzaag je zaagklussen uitvoeren? Doe dan altijd gehoorbeschermers op. Dit advies geven wij je graag, aangezien deze decoupeerzaag vrij veel lawaai maakt.

De reden hiervoor is goed te begrijpen: deze Skil decoupeerzaag is van weinig isolatie voorzien. Door het gebrek aan isolatie weegt deze decoupeerzaag zo weinig, maar heb je dus wel te maken met een fors geluidsniveau.

Beperkte nauwkeurig

Wil je tot in detail en tot in perfectie je zaagklussen uitvoeren? Dan is het beter om naar een duurdere machine uit te kijken. Met de Skil 4180AA moet je simpelweg met een beperkte zaagnauwkeurigheid rekening houden.

Dit komt onder meer door een gebrek aan functies op dit gebied. Ook geven kopers aan dat het zaagbladje lijkt te bewegen, waardoor het lastig is om een 100% rechte zaagsnede te maken. Wij zijn van mening dat dit uiteindelijk ook op ervaring aankomt.

Wat zeggen andere kopers over de Skil 4180AA?

Je bent zeker niet de enige die meer over de Skil 4180AA wilt weten. Nee, wij hebben opgemerkt dat vrij veel mensen via Google informatie over deze decoupeerzaag opzoeken. Daar spelen wij met deze review uiteraard goed op in.

Dat wij deze review hebben kunnen schrijven, is onder meer aan andere kopers te danken. Zij hebben deze decoupeerzaag in gebruik én hebben een review op het internet achtergelaten. Dit geldt onder meer voor de twee volgende reviews:

 • Werkt perfect, en kwaliteit prijsverhouding is perfect
 • Mooie en handige decoupeerzaag

Uit deze twee bondige reviews blijkt dat de kopers uiterst te spreken zijn. Het is goed om te zien dat deze beoordelingen op onze analyse aansluit. Zoals je in deze Skil decoupeerzaag review hebt kunne lezen, zijn wij ook te spreken over de Skil 4180AA.

Wat zit er in de doos?
Als je de Skil 4180AA aanschaft, hoef je op niet al te veel accessoires te rekenen. Bij aanschaf krijg je alleen deze decoupeerzaag en bijbehorend zaagblad meegeleverd.

Dit kunnen wij maar al te goed begrijpen. Je betaalt nog geen 35 euro voor deze decoupeerzaag, waardoor je niet kunt verwachten dat je veel accessoires meegeleverd zou krijgen.

Wel willen wij benadrukken dat je zelf nog een extra zaagblad bij moet bestellen. Het meegeleverde zaagblad is immers alleen voor hout geschikt. Bovendien slijt het meegeleverde zaagblad, waardoor je na verloop van tijd sowieso een ander zaagblad nodig hebt.

Onze conclusie

Wij zijn voor het grootste gedeelte erg te spreken over de Skil 4180AA. Zeker voor doe-het-zelvers die af en toe van een decoupeerzaag gebruik willen maken, vinden wij dit een uitmuntende zaagmachine. Dit heeft onder meer met het voordelige prijskaartje te maken.

Maar, ook de algehele samenstelling van de Skil 4180AA spreekt ons aan. Deze Skil decoupeerzaag is bijvoorbeeld compact vormgegeven, is opvallend krachtig en beschikt over veel handige extra’s. Je geniet hierdoor van veel gemak, maar ook van de nodige zaagmogelijkheden. Let wel op: deze decoupeerzaag is alleen voor de kleinere klussen geschikt.

Onder aan de streep vinden wij dit een meer dan interessante decoupeerzaag. Zeker als je de kosten laag wilt houden, zit je met deze Skil decoupeerzaag goed. Check de beste prijzen bij onze partner(s) en sla direct je slag. Hier ga je geen spijt van krijgen.

Alternatieven

Ben je voor het grootste gedeelte enthousiast over de Skil 4180AA? Vind je alleen dat de bovenstaande nadelen net iets te zwaar wegen? Dan is het verstandig om ook even naar alternatieven te kijken. Speciaal voor jou hebben we alvast twee prima alternatieven geselecteerd.

VONROC Decoupeerzaag – 550W

Wil je de kosten graag laag houden, maar wil je van meer kracht verzekerd zijn? Dan sluit de VONROC Decoupeerzaag – 550W perfect op je wensen aan. Deze zaagmachine kost 2 euro meer dan de Skil decoupeerzaag, maar is wel een stuk krachtiger. Doordat de motor 550 Watt aan vermogen levert, kun je met deze zaagmachine de nodige zaagklussen uitvoeren. Ook deze machine is van de nodige handige extra’s voorzien, waaronder maar liefst 5 zaagbladen!

BLACK+DECKER KS501

Ga je liever voor een decoupeerzaag van een bekender merk? Dan raden wij je aan om even naar de BLACK+DECKER KS501 te kijken. Deze decoupeerzaag kost net zoveel als de Skil decoupeerzaag, maar is wel iets krachtiger. Ook is deze machine van meerdere handige extra’s voorzien, terwijl je met deze zaagmachine ook nauwkeuriger kunt zagen. Over de kwaliteit van deze Black & Decker decoupeerzaag hoef je ook zeker niet in te zitten.

2 Opmerkingen
 1. Bestaat er ook een Skil zaag die zowel de functionaliteiten van een decoupeer- en reciprozaag heeft?

  • Hallo Klaas,

   Skil heeft inderdaad een zaag die zowel de eigenschappen heeft van een recipro- en decoupeerzaag. Ook wel bekend onder de naam ‘Skil 4600 AA’. De machine beschikt over een 400 watt motor en heeft een grote veelzijdigheid. Te denken aan een grote slaglengte van 18 mm en een zaagcapaciteit van 80 mm in hout.
   In het pakket worden drie zaagbladen geleverd om:
   • Takken te kunnen snoeien;
   • Figuurzagen in hout;
   • Zagen van houten balken.

   Hoop je hiermee voldoende te hebben geïnformeerd.

   Met vriendelijke groet,

   Team Decoupeerzaagkopen.nl

Laat een reactie achter

Decoupeerzaagkopen.nl
Logo