Metabo decoupeerzaag review

Metabo decoupeerzaag met zaagjes en opbergkofferWil je een Metabo decoupeerzaag kopen, maar weet je niet precies hoe en wat? Dan ben je hier aan het juiste adres! Zo kun je de machine extra goed herkennen aan zijn grijs/groene gemengde kleur die met zwarte soft grip handgrepen is gecombineerd. Daarnaast levert Metabo onderdelen- en vaste reparatieprijzen. Wist je bijvoorbeeld ook al dat Metabo twee jaar garantie geeft op hun zaagmachines. Wanneer je je registreert binnen 4 weken na aankoop kun je deze garantie verlengen met een jaar. Om het officieel te maken krijg je een ‘XXL garantiecertificaat’ die na de registratie van je machine is te downloaden. Verder hebben we het hieronder over de prijzen, soorten en top 3 Metabo decoupeerzagen.

Meteen de beste decoupeerzagen van het merk Metabo vergelijken? Ga dan naar de volgende pagina voor een handig overzicht.

Metabo decoupeerzagen vergelijken?
Vergelijk nu

Metabo decoupeerzaag kopen?

Een Metabo decoupeerzaag kopen hoeft niet lastig te zijn. Dit merk heeft een groot assortiment aan decoupeerzagen. Dat kan soms nog wel eens voor wat verwarring zorgen, want welke decoupeerzaag voldoet aan mijn eisen en waar let ik op? Laten we daarom eerst even kijken naar de prijzen waarin een decoupeerzaag van Metabo kan vallen. Meestal heb je al een Metabo decoupeerzaag gelegen in de prijsklasse 100 a 600 euro. Waarbij de kans groot is dat je op zoek bent naar een middenklasse. Dan kun je met een bedrag van 100 a 200 euro goed uit de voeten.

Wel is het belangrijk om altijd goed op te letten of de decoupeerzaag met of zonder accu wordt geleverd. Om je alvast een beetje op weg te helpen hebben we hieronder een top 4 samengesteld van Metabo decoupeerzagen.

Toegevoegd aan verlanglijstjeVerwijderd uit verlanglijstje 0
Metabo STA 18 LTX 100 (zonder accu)

Metabo STA 18 LTX 100 (zonder accu)

Toegevoegd aan verlanglijstjeVerwijderd uit verlanglijstje 0
Metabo STAB 18 LTX 100 (zonder accu)

Metabo STAB 18 LTX 100 (zonder accu)

Toegevoegd aan verlanglijstjeVerwijderd uit verlanglijstje 0
Metabo STE 100 Quick

Metabo STE 100 Quick

Toegevoegd aan verlanglijstjeVerwijderd uit verlanglijstje 0
Metabo STEB 80 Quick

Metabo STEB 80 Quick

Ervaringen en testen

Wij van Decoupeerzaagkopen.nl hebben diverse recensies, reviews en ervaringen met elkaar vergeleken. Hierbij kwamen wij tot de volgende conclusies als het gaat om de decoupeerzagen van Metabo. Bekijk hieronder de voor- en nadelen.

Voordelen

 • Goede ingebouwde LED-verlichting, waardoor je ook gewoon in het donker nauwkeurig kunt zagen.
 • Anti-splinterhulpstuk: zorgt ervoor dat splinters worden voorkomen tijdens het maken van fijne zaagsneden.
 • Zaagsnelheid is verstelbaar, wat handig is bij het zagen van diverse materialen (4 pendelstanden).
 • Geschikt voor verstek zagen in hout en andere materialen.
 • Weinig overlast van zaagsel en –stof, wordt direct afgevoerd/weggeblazen.
 • Ideaal voor het zagen van bochten.
 • Zaagjes zijn eenvoudig te verwisselen, dankzij snelspanfunctie.
 • Geschikt voor hobbyisten en doe-het-zelvers.

Nadelen

 • Er worden geen decoupeerzaagbladen meegeleverd.
 • Lasergeleider ontbreekt bij sommige machines.
 • Iets wat prijzig in vergelijking tot andere decoupeerzaagmachines.
 • Wordt niet altijd een opbergkoffer meegeleverd.

Soorten Metabo decoupeerzagen

Het assortiment van Metabo is groot, maar het grootste gedeelte daarvan overlapt elkaar als het over de eigenschappen gaat. Zo heeft Metabo zijn decoupeerzagen ingedeeld in accu, beugelgreep en T-handgreep. De benaming die ze hieraan geven komt overeen met een bepaald type. Zo staat ‘STA’ voor de accu decoupeerzagen.

Wanneer er geen sprake is van een accuvoeding heeft de decoupeerzaag de benaming ‘STE’ of ‘STEB’. Waar de STE variant de T-handgreep decoupeerzagen zijn en de STEB de D-handgreep decoupeerzagen. Verwacht wordt dat de B van ‘STEB’ staat voor Beugelgreep. In onderstaande opsomming gaan we wat dieper in op de varianten.

In het filmpje vertellen we wat meer over de Metabo Decoupeerzaag STE 90 SCS. Zo krijg je meteen duidelijker wat een decoupeerzaag je te bieden heeft.

Metabo STA

Metabo accu decoupeerzaag STAAls we het hebben over een Metabo STA dan spreken we over een Metabo accu decoupeerzaag. Allereerst moet je weten dat er 8 Metabo accu decoupeerzagen zijn die werken op een 18V accu. Waarvan de helft een D-handgreep is en de andere helft een T-handgreep. De T-handgreep heeft een grotere zaagcapaciteit en is daarom ook duurder. Binnen de D- en T-handgreep versies is geen verschil qua eigenschappen. Het enigste wat anders is is het type accu en de doos.

In onderstaande opsomming zie je de varianten waaruit je kunt kiezen. Ditzelfde geldt voor zowel de D- als T-handgreep decoupeerzagen.

 • 2x18V/4AH LI-ION
 • 2x18V/5.2AH LI-ION
 • 18V LI-ION METALOC
 • 18V LI-ION DOOS

Metabo STE

Metabo STE decoupeerzagenDe STE decoupeerzagen van Metabo zijn de T-handgreep zaagmachines. Deze zaagmachines zijn leverbaar met een zaagcapaciteit in hout van 90, 100 en 140 mm. Ideaal voor het zagen in hardhout. De 90 mm capaciteit heeft een 610 watt motor en de 100 een 630 watt motor. De 140 mm decoupeerzaag daarentegen heeft een 750 watt motor. Verder zijn ze qua gewicht bijna identiek, want dit ligt tussen de 2,3 en 2,5 kg. Ook hier geldt weer een onderverdeling tussen kunststof koffer, Doos en METALOC.

Metabo STEB

Metabo STEB decoupeerzaagmachinesAls laatste de STEB decoupeerzagen van Metabo. Voorzien van een beugelgreep oftewel dit zijn de D-handgreep decoupeerzagen. Deze zijn weer onder te verdelen in QUICK en PLUS. Een PLUS deecoupeerzaag heeft een groter vermogen en zaagdiepte dan een QUICK. Dat betekend wel dat een PLUS een stuk duurder is, sterker nog bijna dubbel zo duur. Om snel een indicatie te willen maken van de zaagdiepte kun je kijken naar de productnaam. Het getal tussen ‘STEB’ en ‘QUICK’ staat voor de zaagdiepte. Dit geldt voor alle Metabo decoupeerzagen.

Vergelijk Metabo decoupeerzagen
Vergelijk nu

Heb je nog vragen of op- en aanmerkingen voor deze pagina? Laat het ons gerust weten in een reactie, wij helpen je graag verder.

We kijken uit naar je ideeën

Laat een reactie achter

Decoupeerzaagkopen.nl
Logo