Bosch decoupeerzaag review

Bosch decoupeerzaag

Blauwe professionele decoupeerzaag van Bosch met stofafzuiging

Een Bosch decoupeerzaag is niet te missen. Je herkent deze machine meteen al dankzij de groene uitstraling met zwarte softgrip handvatten en rode instelknoppen. Dat is nog niet alles, want het merk verschuilt zich niet alleen onder een groen jasje. Integendeel Bosch richt zich op de doe-het-zelf markt, maar ook op de professionele markt. Zo hebben ze ook een professionele lijn, bekend als de blauwe Bosch decoupeerzagen (zie afbeelding).

De website van Bosch staat boordevol met informatie en de garantie is ook niet verkeerd. Zo geven ze naast hun onderdelen- en reparatieservice twee jaar garantie op een Bosch decoupeerzaag. Daarbij komt nog eens kijken dat de producten erg enthousiast worden bevonden onder het klus publiek. Het bedrijf Bosch heeft zich daarom op vele vlakken proberen en ook kunnen bewijzen. Kort gezegd een decoupeerzaag merk die zijn investering waardig is. In deze review vertellen we meer over de aankoop, types en accessoires voor de Bosch decoupeerzaagmachines.

Decoupeerzaag Bosch kopen? Dan is het verstandig om eerst de beste decoupeerzaagmachines van dit merk te bekijken. Denk hierbij aan de Bosch blauw zaagmachine.

Beste Bosch decoupeerzagen vergelijken?
Vergelijk nu

Bosch decoupeerzaag kopen?

Als je een Bosch decoupeerzaag kopen wilt dan is het handig om het één en ander te weten. Laten we eens kijken naar de prijsindicatie waar een Bosch decoupeerzaag in kan vallen. Om dit nauwkeurig genoeg te doen moeten we letten op de Bosch blauw en Groen. De groene variant is een stuk goedkoper dan de blauwe variant. De prijs van de groene Bosch gaat van 50 tot 150 euro.

Bij de blauwe Bosch begint het pas bij 150 en loopt soms wel op tot 450 euro. Ben je een beginner dan is het aan te raden om voor de groene variant te kiezen. Ga je van jouw decoupeerzaag veel vragen en wil je tot het uiterste gaan? Dan zal een Blauwe decoupeerzaag van Bosch daarin voorzien. Om je een beetje te helpen hebben we hieronder een top 4 neergezet van best verkochte bosch decoupeerzagen.

Toegevoegd aan verlanglijstjeVerwijderd uit verlanglijstje 0
Bosch PST 650

Bosch PST 650

Toegevoegd aan verlanglijstjeVerwijderd uit verlanglijstje 0
Bosch PST 900 PEL

Bosch PST 900 PEL

Toegevoegd aan verlanglijstjeVerwijderd uit verlanglijstje 0
Bosch Zaagstation PLS 300

Bosch Zaagstation PLS 300

Toegevoegd aan verlanglijstjeVerwijderd uit verlanglijstje 0
Bosch PST 800 PEL

Bosch PST 800 PEL

Soorten Bosch decoupeerzagen

Bosch kun je onderverdelen in de PST en GST decoupeerzagen. De PST zijn de groene decoupeerzagen en de GST de blauwe. In de productnaam van een Bosch decoupeerzaag is wat interessante informatie verwerkt. Neem bijvoorbeeld de ‘PST 650’. Doordat het de naam PST draagt weten we dat het een doe-het-zelf decoupeerzaag is. Het getal ‘650’ is de zaagdiepte in hout min de 0 op het eind, dus 65 mm.

Ditzelfde geldt voor de GST, maar dan zonder 0. Wel is het zo dat bij een accu decoupeerzaag van Bosch het getal staat voor het voltage van de accu. Ook zullen we hieronder wat dieper ingaan op de eigenschappen van de Groene en blauwe Bosch.

In het filmpje wordt wat meer verteld over de ‘Bosch decoupeerzaag PST 900 PEL’.

Groene Bosch

Bosch groenGroene Bosch decoupeerzaag kopen? De groene Bosch serie bestaat momenteel uit acht decoupeerzagen. Waarvan er zowel één D- en T-handgreep op accu werkt. Het maximaal te behalen vermogen is 650 watt van de PST 900 PEL. Wat dus ook betekend dat er een zaagdiepte van 100 mm bereikt kan worden in hout en in staal 10 mm.

De accu decoupeerzagen werken op een lithium accu van 10,8 of 18 volt. Alle accu’s vallen onder het Lithium accu pakket van Bosch. Wat betekend dat ze geschikt zijn voor al het Bosch accu gereedschap. Een leuk hulpmiddel die je kunt bijbestellen is het PLS 300 zaagstation. Ideaal om perfecte zaag- en versteksneden te realiseren.

Blauwe Bosch

Bosch blauwEen Blauwe Bosch decoupeerzaag bestellen? De blauwe Bosch serie is iets groter dan de Groene hier bestaat het assortiment uit 12 decoupeerzagen. Waarvan er vijf momenteel op accu werken, drie van 18 volt en twee van 10,8 volt. Wat opvalt is dat de vormgeving gelijk opgaat. Er zijn namelijk van zowel de D- als T-handgreep decoupeerzagen zes stuks.

Als we kijken naar het vermogen en de zaagdiepte begrijp je direct waarom de Blauwe Bosch decoupeerzagen geschikt zijn voor de professionals. Zo GST 160 BCE Professional met een vermogen van 800 watt een zaagdiepte bereiken van 160 mm. Kortom kun je een keuze maken op basis van wattage en zaagdiepte. Kun jij uit de voeten met een zaagdiepte van 100 mm kies dan voor de groene variant en anders voor een blauwe variant.

Welke accessoires zijn verkrijgbaar?

Tenslotte heeft het merk Bosch, naast de decoupeerzaagmachines, ook de benodigde accessoires. In de meeste gevallen heb je voldoende aan de meegeleverde accessoires, maar soms kan het handig zijn om wat extra’s te hebben. Zie het als een upgrade aan je Bosch gereedschap. Een aantal handige accessoires zijn decoupeerzaagjes, zaagstation, geleiderail, geleidingshulpmiddel en kunststof voetplaat. Hieronder behandelen we het zaagstation en de decoupeerzaagjes.

Decoupeerzaagjes

Bosch decoupeerzaagjesBosch heeft op hun website genoeg decoupeerzaagjes in de aanbieding. De één nog beter dan de ander. Duidelijk wordt omschreven waar het zaagje voor geschikt is. Dit kan zijn voor hardhout, laminaat, kunststof of metaal. De decoupeerzaagjes worden bijna altijd geleverd per twee stuks. Ook is het mogelijk om een 3-,5- of 8 delige accessoires van Bosch te kopen. Gevuld met zaagjes geschikt voor verschillende types materiaal.

Zaagstation

Bosch zaagstationHet zaagstation heeft de vorm van een T en is een handig hulpmiddel om nauwkeurig verstek en recht te kunnen zagen. Het is mogelijk om bijvoorbeeld laminaat met een breedte van 220 mm te zagen. Wil je zagen in een hoek van 45 graden? Dan kun je maximaal 25 mm breed zagen. Daarnaast kun je de machine makkelijk opvouwen. Ook gaat het maken van schuine zaagsneden een stuk makkelijker dankzij de stabiele ondergrond.

Heb je vragen of wil je meer weten over de Bosch decoupeerzaag? Neem dan contact op met ons, door hieronder een reactie achter te laten. Wij van Decoupeerzaagkopen.nl helpen je graag verder.

2 Opmerkingen
 1. Ik wil graag een Bosch decoupeerzaag kopen, maar welke soorten heb je allemaal en waar moet ik op letten?

  • Hallo Michel,

   Het merk Bosch heeft ongeveer zo’n 10 verschillende decoupeerzagen die worden ingedeeld onder de naam ‘PEL’. Het begint bij de 650 PEL en loopt op tot 1000 PEL. Het getal staat niet voor het vermogen, maar geeft de zaagdiepte aan. Dus 650 PEL heeft een zaagdiepte van 65 mm. Natuurlijk zal het vermogen stijgen naarmate de zaagdiepte verhoogt.

   Wil je toch liever kiezen voor een accu decoupeerzaag van Bosch? Dan zijn er twee varianten, zie hieronder:
   EasySaw12 (T-handgreep)
   PST 18 LI (beugelgreep)

   Hoop je hiermee voldoende geïnformeerd te hebben.

   Met vriendelijke groet,

   Team Decoupeerzaagkopen.nl

Laat een reactie achter

Decoupeerzaagkopen.nl
Logo