decoupeerzaag-accessoiresDe belangrijkste functie van een decoupeerzaag is natuurlijk het zagen, maar waar dienen al die accessoires dan voor? Simpel gezegd zijn sommige accessoires gewoon nodig, neem bijvoorbeeld de decoupeerzaagjes. Andere accessoires zijn bedoeld om het gebruikersgemak te verbeteren of net wat meer mogelijkheden te geven in het zaagbereik. Eén van de bekendere accessoires zijn de geleiderails. Beschikbaar in drie varianten, namelijk de langs geleider, parallelgeleider en cirkelgeleider. Deze geleiders zijn vaak optioneel toepasbaar voor verschillende machines binnen een merk. Denk bijvoorbeeld aan cirkelzagen, freesmachines en natuurlijk de decoupeerzaag. Hier onder gaan we wat verder in op de eigenschappen en mogelijkheden van de accessoires.

Vergelijk accessoires
Meer informatie

Decoupeerzaagjes

decoupeerzaagjesOf je het nou wil of niet decoupeerzaagjes zullen een keer verslijten. En dan komt het moment om nieuwe te halen. Je mag dus wel stellen dat decoupeerzaagjes ook behoren tot de accessoires van een decoupeerzaag. Zo is het ene decoupeerzaagje meer geschikt voor hout terwijl de andere juist is gemaakt voor staal of aluminium. Ook moet je rekening houden met de bevestiging van een decoupeerzaagje. Dit kan d.m.v. een U- en T bevestiging.

Tafelmodule

De tafelmodule is eigenlijk wel een heel spectaculaire accessoire die ontworpen is door Festool. Simpel gezegd zorgt deze module ervoor dat je een decoupeerzaag ombouwt tot een tafelzaag. Natuurlijk is een echte cirkelzaagmachine krachtiger, maar toch! Het zal je verassen wat voor mogelijkheden een tafelmodule jou kan bieden. Wel moet je beseffen dat Festool een erg duur merk is wat voor veel mensen qua prijs niet is weggelegd. De kosten van zo’n module lopen al snel op naar vijfhonderd euro. Toch geïnteresseerd in de tafelmodule van Festool bekijk dan eens het filmpje aan de rechterkant. Het filmpje is wel in het Duits, maar je ziet goed wat zo’n tafelmodule nou precies inhoudt.

Zaagstation

zaagstationHet merk Bosch biedt veel handige hulpmiddelen waaronder een zaagstation, maar wat kun je precies met een zaagstation? Eigenlijk kun je beter vragen wat kun je niet met een zaagstation. Want het zaagstation helpt je bij het verstek-,recht- en gradenzagen. Ideaal als je bijv. laminaat wilt leggen of simpele, maar toch precieze klussen moet uitvoeren. Helaas is dit zaagstation alleen geschikt voor Bosch decoupeerzagen.

Geleiderails

geleiderailsEen decoupeerzaag staat bekend voor het maken van scherpe bochten, maar het is ook mogelijk om een rechte zaaglijn te maken. In dit geval kan een geleiderail van pas komen. Je kunt bijvoorbeeld een rechte zaaglijn maken of juist een rondje. Voor elke eis kan weer een andere geleiderail worden gebruikt. Meer weten over de soorten geleiderails? Bekijk dan eens de pagina decoupeerzaag geleiderail.

Accessoires
3.6 (72.86%) 14 votes

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *