Hitachi / HiKOKI decoupeerzaag review

Hitachi decoupeerzaag met handige opbergkofferEen Hitachi decoupeerzaag heeft een zwart/groen gestreept uiterlijk. Meestal met patronen die vergelijkbaar zijn met die van een tijgervacht. Sinds oktober 2018 is de naam Hitachi veranderd in HiKOKI. Het Japanse bedrijf bestaat al voor een heel lange tijd en heeft zich naast het elektrisch gereedschap ook gevestigd in een tal van andere markten. De naam Hitachi staat in het chinees voor ‘zonsopgang’, maar kan ook verwijzen naar de Japanse plaats Hitachi. Misschien wel de grootste markt die Hitachi bezit is de graafmarkt. Waarin ze een tal van graafmachines en shovels produceren. Daarnaast dus ook kleine gereedschappen, waaronder de Hitachi accu decoupeerzaag.

Op al hun decoupeerzagen geeft Hitachi een garantie van drie jaar. Ook voorzien ze je in de nodige service. Wel moet je er rekening mee houden dat Hitachi decoupeerzagen maar beperkt aangeboden worden. Daarbij is het ook nog een beetje onduidelijk welke decoupeerzagen Hitachi allemaal heeft uitgebracht. Op hun website worden er maar twee gepresenteerd. De Bosch decoupeerzagen worden daarentegen geleverd  in veel variaties.

Ben je op zoek naar een decoupeerzaag van Hitachi? Dan is het verstandig om eerst te gaan vergelijken. Zo zijn de meeste decoupeerzaagmachines van dit merk voorzien met een krachtige accu. Bekijk de beste Hitachi decoupeerzaag bij de voordeligste aanbieder.

Beste Hitachi / Hikoki decoupeerzagen vergelijken?
Vergelijk nu

Hitachi decoupeerzaag kopen?

Wil je een Hitachi decoupeerzaag kopen? We kunnen ons voorstellen dat het juist bij een merk als Hitachi niet altijd even makkelijk is om een keus te maken. Laten we eerst de fabeltjes als het gaat om prijzen uit de weg ruimen. Een Hitachi decoupeerzaag kun je indelen in een prijsklasse rond de 100 a 400 euro. Het verschil qua prijzen zit hem niet alleen in eigenschappen en accessoires, maar ook in aanbieders.

Ook zal een accu zaagmachine van Hitachi een stuk duurder zijn dan er één zonder accu. Let er wel op dat niet alle aanbieders een accu hebben inbegrepen in het pakket dit is ook direct terug te zien in de prijs. Hieronder zie je een samengestelde top 4 van de beste Hitachi machines.

Welke eigenschappen heeft een Hitachi decoupeerzaagmachine?

Ook bij Hitachi kun je gelukkig kiezen tussen een D- en T-handgreep decoupeerzaag. Naast dat worden er ook accu decoupeerzagen geleverd. Helaas zijn deze alleen verkrijgbaar in een D-handgreep variant. De meeste decoupeerzagen worden geleverd met koffer. Qua functionaliteiten bezit die over een pendelfunctie, soft grip handvatten, variabele snelheid en een power lock systeem.

Vooral dat laatste kan erg interessant zijn, want met dit systeem kun je zaagbladen vervangen zonder inbus of schroevendraaier. De accu decoupeerzagen hebben een accu van 18 volt en 4 a 5 ampère hour. In het filmpje wordt wat meer over de Hitachi CJ90VST decoupeerzaag verteld.

Accessoires

Het bedrijf Hitachi heeft diverse accessoires op de markt gebracht voor haar decoupeerzagen. Hieronder worden deze decoupeerzaag accessoires kort beschreven.

Accu’s van Hitachi

De accu decoupeerzaagmachines van Hitachi beschikken over het algemeen over 18 V Lithium-ion accu’s (5.0 – 8.0 Ah). Op de website van Hitachi vind je accu assortiment. Hierin zijn ook laders opgenomen, zodat je jouw accu’s snel en veilig kunt opladen. Daarnaast is het zagen met een Hitachi accu decoupeerzaag niet alleen veiliger, maar heb je ontzettend veel bewegingsvrijheid.

Decoupeerzaagbladen

Dit merk heeft diverse decoupeerzaagbladen op de markt gebracht. Dit betekent, dat wanneer je over een Hitachi decoupeerzaag beschikt, altijd over de juiste decoupeerzaagjes kunt beschikken. Voor ieder materiaal is er namelijk wel een geschikt zaagje. Denk hierbij aan het zagen van hardhout, staal, aluminium, kunststof etc.

Op zoek naar aanbiedingen?

Het kopen van Hitachi decoupeerzaagmachines hoeft niet duur te zijn, zeker niet wanneer je kiest voor een leuke aanbieding. Deze aanbiedingen vind je eenvoudig online. Denk hierbij aan webwinkels, welke met de prijzen stunten. Tevens komt het ook veel voor dat je een gratis accessoirepakket ontvangt bij de aankoop van een zaagmachine.

Hikoki decoupeerzagen aanbiedingen
Bekijk nu

Wil je een decoupeerzaag van Hitachi kopen, maar heb je nog vragen? Stel deze dan gerust in een reactie hieronder, we helpen je graag verder 🙂

2 Opmerkingen
 1. Hallo ik heb een vraag. Uit hoeveel decoupeerzagen kan ik kiezen van Hitachi, want het lijken er niet zoveel te zijn klopt dat?

  • Hallo Laura,

   Het klopt wat je zegt. Hitachi heeft momenteel niet een heel groot assortiment als het om decoupeerzagen gaat. Het merk Makita of Bosch daarentegen wel weer. Momenteel levert Hitachi zo’n vier verschillende decoupeermachines dit zijn:
   • CJ90VST(WA) beugelgreep
   • CJ90VAST(WA) T-handgreep
   • CJ160V(W1) beugelgreep
   • CJ160VA(W1) T-handgreep

   Hoop dat je hier wat aan hebt.

   Met vriendelijke groet,

   Team Decoupeerzaagkopen.nl

Laat een reactie achter

Decoupeerzaagkopen.nl
Logo