Decoupeerzaag huren

Decoupeerzaag hurenEen decoupeerzaag huren is in sommige gevallen verstandiger, dan er één te kopen. Maar waarom is dit eigenlijk zo? Misschien denk je dat een decoupeerzaag kopen in de meeste gevallen verstandig is. Dit klopt, echter in specifieke gevallen is de koop niet het voordeligst. Een decoupeerzaag is compact en heeft meestal een lage kapitaalinvestering. Als er wordt gesproken over de duurdere decoupeerzagen dan kun je denken aan bedragen van rond de 500 euro, maar dit is echt niet altijd het geval!

Nee, in de meeste situaties kun je al een decoupeerzaag kopen voor honderd euro, maar zelfs dat kan duur zijn als de werkzaamheden van korte duur zijn. Wil je echt een goede afweging maken tussen een decoupeerzaag huren of kopen? Lees dan snel verder, want in onderstaande beschrijving geven we je voldoende informatie om de juiste keuze te kunnen maken.

Inhoudsopgave

Waarom een decoupeerzaag huren?

Zoals misschien al wel duidelijk werd, is een decoupeerzaag huren niet in elke situatie de beste oplossing, maar daarentegen is kopen ook niet altijd de beste oplossing. Je kunt eigenlijk een aantal factoren nalopen om te kijken of het huren van een decoupeerzaag voor jou het meest rendabel is. Deze factoren zijn:

  • Gebruiksduur
  • Prijsinvestering
  • Benodigde kwaliteit

Gebruiksduur

De gebruiksduur is één van de belangrijkste factoren in de afweging tussen het kopen of huren van een decoupeerzaag. Een eenvoudige regel die je kunt hanteren is: “Hoe korter de gebruiksduur, hoe verstandiger het is om een decoupeerzaag te huren”. Het zou namelijk zonde zijn om een decoupeerzaag te kopen, en dat deze vervolgens bijna nooit meer gebruikt wordt. Het tegenovergestelde is ook waar. Mocht je de zaagmachine minimaal één keer per week gebruiken, dan is het kopen van een decoupeerzaag de beste optie.

Prijsinvestering

Een decoupeerzaag heeft niet, zoals bijvoorbeeld een afkortzaag, een grote prijsinvestering. Dat maakt hem dus al minder interessant om te huren. Toch blijft het eenmalig huren van een decoupeerzaag toch nog steeds goedkoper, dan een aankoop van een decoupeerzaag. Ook hier kun je weer een regel hanteren: “Hoe hoger de prijsinvestering, hoe meer reden om de machine te huren”. Wel is deze regel erg afhankelijk van de andere twee factoren. Een hoge prijsinvestering hoeft niet altijd verkeerd te zijn wanneer je bijvoorbeeld als zzp’er aan de klus bent, of een grote werkintensiteit hebt met het apparaat.

Benodigde kwaliteit

Als allerlaatst is de kwaliteit een zeer belangrijke factor. Denk bijvoorbeeld aan belangrijke werkzaamheden waar een hoogstaande kwaliteit wordt gevraagd. De regel die hier geldt is: “Hoe hoger de benodigde kwaliteit, hoe meer reden om de machine te huren’. Meestal zijn er maar een specifiek aantal apparaten (oftewel decoupeerzagen), die hier aan kunnen voldoen. In dit geval zou het zonde zijn om hier speciaal een decoupeerzaag voor aan te schaffen. Het eenmalig huren van een decoupeerzaag komt hier dan veel beter tot zijn recht. Mochten de werkzaamheden langer aanhouden (zie gebruiksduur), dan is het aan te raden om een decoupeerzaag te kopen.

Waar kun je een decoupeerzaag huren?

Er zijn veel bedrijven, die zich naast de verkoop van elektrisch gereedschap, zich ook richten op het verhuren van gereedschap. Dit gebeurt zowel in fysieke winkels, maar ook in online winkels. Zo komt het zelfs voor dat de gehuurde decoupeerzaag bij jou aan de deur wordt afgeleverd en tevens ook weer wordt opgehaald. Er zijn wat kosten aan verbonden, maar mocht je met een belangrijke klus bezig zijn en in tijdnood zitten dan is dit de ideale oplossing.

Een bedrijf die erg bekend staat om het verhuren van gereedschap is Boels. Een andere en misschien nog wel bekendere aanbieder, voor de verhuur van gereedschappen, is Huren.nl. Huren.nl is eigenlijk een platform waar de dichtstbijzijnde verhuurder van gereedschap bij jou in de buurt wordt getoond. Alle verhuurders worden gecontroleerd door Huren.nl. Ook kun je de recensies van andere gebruikers bekijken en het aantal sterren dat mensen voor de service van de verhuurder geven. Verder worden in de opsomming nog een aantal bedrijven benoemd, waar je decoupeerzagen kunt huren:
  • Gamma
  • Praxis
  • Karwei
  • Hornbach
  • Formido
  • PeerbyGO.nl
  • Goedkoophuren.nl

Hoeveel kost het huren van een decoupeerzaag?

Het zal je opvallen dat niet elke verhuurder dezelfde prijs hanteert, maar waarom is dit eigenlijk zo? Nou, allereerst is weer de kwaliteit belangrijk. Zo worden er eenvoudige decoupeerzaag modellen verhuurd, zoals Ferm, maar ook professionele merken zoals Festool. Een andere factor is natuurlijk de huurtijd. Hoe langer je de decoupeerzaag wilt huren, hoe meer geld je betaald. Let op! De prijs kan ex- of inclusief 21% BTW zijn (particulier of zakelijk). In bijna alle gevallen betaal je rond de 15 a 25 euro, als je een decoupeerzaag een dag wilt huren.

We kijken uit naar je ideeën

Laat een reactie achter

Decoupeerzaagkopen.nl
Logo